ΥΦΥΠΕΞ Μ. Μπόλαρης: «Οι καλές σχέσεις της Κοπτικής Εκκλησίας Αιγύπτου με την ελληνική Εκκλησία, ενδυναμώνουν τους δεσμούς των δύο λαών»


 

 

 

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη δέχτηκε στις 24 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, από τον εκπρόσωπο της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, Επίσκοπο Παύλο.

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Μπόλαρης επιδοκίμασε «την ευεργετική και εξαιρετικά δημιουργική δράση του Θεοφιλέστατου στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι οι καλές σχέσεις της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αίγυπτο με την Εκκλησία της Ελλάδας, τις οποίες επιτυχώς προωθεί, επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στην περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών».

 

 

Επίσης, ο Υφυπουργός επεσήμανε το διαρκές ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την υποστήριξη της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και κοινότητας στην Ελλάδα «όπως άλλωστε έδειξε η διά νόμου αναγνώριση της Αιγυπτιακής Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο».

 

 

Ο Επίσκοπος Παύλος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει προσεχώς, καθώς και για θέματα λειτουργίας της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης