Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου στο πλευρό της Ιεράς Μονής Σινά, δηλώνει στον Αρχιεπίσκοπο Σιναίου Δαμιανό, ο αρμόδιος Υπουργός Χάλιντ Ανάνι


 

 

 

 

 

 

Την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου στην Ιερά Μονή Σινά, μετέφερε ο αρμόδιος Υπουργός Χάλιντ Ανάνι, σε συνάντηση μιάμισυς ώρας που είχε στις 9 Ιουλίου το απόγευμα, με τον Καθηγούμενο του θεοβάδιστου μοναστηριού, Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό.

 

 

 

 

Κατά τη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα, σε συνέχεια της ιδιαίτερα πετυχημένης εκδήλωσης για την παρουσίαση των παλίμψηστων χειρογράφων της Ιεράς Μονής Σινά, την περασμένη Τρίτη 4 Ιουλίου παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά και πολλών Αιγυπτίων Υπουργών και επισήμων, ο κ. Δαμιανός ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό κ. Ανάνι για τη θερμή φιλοξενία του γεγονότος αυτού, που έχει μία ιδιαίτερη σημασία για το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης και κατ’ επέκταση και για τις δύο χώρες, Ελλάδα και Αίγυπτο.

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου τόνισε προς τον κ. Δαμιανό ότι θα αποστείλει σύντομα μία Επιτροπή στο χώρο της Ιεράς Σινά, για την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει το ελληνορθόδοξο μοναστήρι.

 

 

 

 

Στη συνάντηση, συμμετείχε και ο Διαχειριστικός Δ/ντής της Ιεράς Μονής Σινά κ. Νικόλας Βαδής.         

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη δεξίωση στην Ελληνική Πρεσβευτική κατοικία στο Κάιρο, όπου και τότε ο κ. Ανάνι συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δαμιανό, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά και του Έλληνα Πρέσβη κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης