Διαματάρης και Ζαχαράκη συζήτησαν για την ελληνόφωνη εκπαίδευση στον Απόδημο Ελληνισμό


 

 

 

 

Σε κλίμα γόνιμης και φιλικής συνεργασίας συζητήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα της εκπαίδευσης των Αποδήμων Ελλήνων κατά τη συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα.

 

 

Στο ζήτημα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα ομογενειακά σχολεία, ο κ. Διαματάρης αναφέρθηκε στη σημασία της διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο εξωτερικό σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται αλλά και τις ανάγκες των σχολείων. Παράλληλα, αναγνώρισε την ανάγκη αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αλλά και της επιμόρφωσής τους πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους.

 

 

Αναφορικά με τα σχολικά βιβλία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η σειρά των βιβλίων που χρησιμοποιείται σήμερα από τα περισσότερα σχολεία είναι προσαρμοσμένη για παιδιά που μιλούν την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα, εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτούνται μόνο μικρές βελτιώσεις. Τέλος, ο κ. Διαματάρης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της ηλεκτρονικής διδασκαλίας και του ψηφιακού σχολείου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να είναι σε θέση να προσφέρει on-line εκπαίδευση στα επόμενα 1-2 χρόνια.     

 

 

Από την πλευρά της, η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε αρχικά στη δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου για ενίσχυση της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και υπογράμμισε την πρόθεση του Υπουργείου να καλύψει τις ανάγκες των ομογενειακών σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζεται η έγκριση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών για θέσεις του εξωτερικού νωρίτερα για την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε αφενός να υπάρχουν τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια για επιμόρφωσή τους και αφετέρου να γίνει εγκαίρως ο απαραίτητος από μέρους τους οικογενειακός προγραμματισμός πριν την αναχώρησή τους.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΝΕΟ ΦΩΣ ΚΑΪΡΟΥ

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2021
M T W T F S S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Widget

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τις αιγυπτιώτικες επιχειρήσεις όπου γης