Νέα σελίδα στη συνεργασία της Πάφου με Αλεξάνδρεια, με τη συνάντηση του Δημάρχου Φ. Φαίδωνος με τον Κυβερνήτη Μοχ. Σουλτάν


 

 

 

 

Πολύ θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε στις 12 Ιουλίου το μεσημέρι, ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας κ. Μοχάμεντ Σουλτάν στον Δήμαρχο της Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, δίνοντάς του και το «κλειδί της πόλης» και ξεκινώντας μία νέα σελίδα στη συνεργασία των δύο πόλεων.

 

 

 

 

Ο κ. Φαίδωνος, που έφτασε την προηγουμένη στην Αλεξάνδρεια, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Κυβερνήτη της δεύτερης μεγαλύτερης σε πληθυσμό και ιστορία αιγυπτιακής πόλης, παρουσία και του Κυπρίου Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χάρη Μορίτση, θέματα που αφορούν στην προώθηση των σχέσεων των δύο πόλεων.

 

 

 

 

Οι δύο άνδρες αποφάσισαν την από κοινού λήψη δράσεων και εκδηλώσεων, που στην πράξη να φέρουν πιο κοντά τις δύο πόλεις και τους πληθυσμούς τους.

 

 

 

 

Από τα πρώτα μελήματα των δύο επικεφαλής των δύο πόλεων ήταν το πώς θα μπορέσουν άμεσα να συνδεθούν αεροπορικά. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πόλεων, και μάλιστα με το δεδομένο ότι ήδη υπάρχει η αεροπορική συμφωνία, γεγονός που θα μπορούσε να επιταχύνει και την αεροπορική σύνδεση Πάφου – Αλεξάνδρειας.

 

 

 

 

Παράλληλα, οι κ.κ. Φαίδωνος και Σουλτάν συμφώνησαν για την πραγματοποίηση κοινών προγραμμάτων, που να αποσκοπούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στη σύσφιγξη των σχέσεων της νεολαίας των δύο πόλεων, καθώς επίσης στην ενίσχυση συνεργασίας των εκπαιδευτικών τους ιδρυμάτων. Για αυτόν άλλωστε το λόγο, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος της Πάφου στην Αραβική Ακαδημία Επιστημών που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια, με το οποίο ίδρυμα θα μπορεί να κυπριακός δήμος να προχωρήσει και μία σειρά από κοινά προγράμματα και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

 

 

 

 

Αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και με την πόλη της Αλεξάνδρειας.

 

 

 

 

Σκοπός των δύο πόλεων θα είναι να αναβαθμιστούν οι σχέσεις Πάφου και Αλεξάνδρειας σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που αναμένεται να επισημοποιηθεί ακόμη περισσότερο με την Αδελφοποίηση των δύο πόλεων που θα πραγματοποιηθεί πιθανόν το ερχόμενο  φθινόπωρο στην Κύπρο.       

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Πάφου θα επισκεφθεί και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας καθώς και Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, όπου θα γίνει δεκτός από τους εκπροσώπους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας αλλά και της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας, ενώ θα συναντήσει και ομάδα Αιγυπτίων επιχειρηματιών.

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος κ. Φαίδωνος θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης