ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μ. Χρ. Διάμεσης στον Κυβερνήτη του Σινά, Στρατηγό Χ. Φούντα

 

 

 

 

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο με τον Κυβερνήτη του Σινά, όπου ο κ. Διάμεσης ευχαρίστησε θερμά τον Στρατηγό Χ. Φούντα για τη στήριξη που παρέχει η Αίγυπτος στην Ι. Μονή Σινά.

 

 

«Σάς ευχαριστούμε για τη στήριξη που παρέχετε στην Ιερά Μονή Σινά», τόνισε ο κ. Διάμεσης, ευχαριστώντας στο πρόσωπο του Κυβερνήτη την Αίγυπτο, που προστατεύει το θεοβάδιστο μοναστήρι και συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουρισμού – και από την Ελλάδα – στην περιοχή.

 

 

Οι κ.κ. Διάμεσης και Φούντα συζήτησαν και το ενδεχόμενο μελλοντικής αδελφοποίησης του διεθνούς παραθεριστικού κέντρου της πόλης του Σαρμ Ελ Σέιχ με την πόλη του Ηρακλείου Κρήτης.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας Πρέσβης κ. Διάμεσης τόνισε μεταξύ άλλων τα πολλά κοινά στοιχεία που συνδέουν τις δύο χώρες, σε σημείο που να θεωρείται ότι είμαστε σαν ένας λαός.

 

 

Και παράλληλα, εξύμνησε το έργο του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, του μεγάλου ηγέτη που με τα έργα που έχει ήδη δρομολογήσει, έχει δημιουργήσει μία ισχυρή – και στον οικονομικό τομέα – Αίγυπτο.

 

 

Τέλος, ο Κυβερνήτης του Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα προσκάλεσε τον Έλληνα Πρέσβη κ. Μ. Χρ. Διάμεση να επισκεφτεί επίσημα το Σαρμ Ελ Σέιχ.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *