Φ. Φωτίου προς Κυπριακή Αδελφότητα Αιγύπτου: «Τα θέματα ομογένειας θα ενταχθούν στην ατζέντα της τριμερούς Συνόδου Κορυφής» (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Μεγάλη ήταν η σημασία που είχε η συνάντηση της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου με τον Επίτροπο της Κυπριακής Προεδρίας για θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου, παρουσία μάλιστα του Πρέσβη της Μεγαλονήσου στην Αίγυπτο κ. Χάρη Μορίτση.

 

 

 

Και ο λόγος για αυτό, ωφείλεται στο γεγονός ότι όχι μόνο ο κ. Φωτίου είναι ο πλέον αρμόδιος Κύπριος υψηλός αξιωματούχος για τα θέματα της ομογένειας, αλλά και γιατί ο ίδιος είναι από τα πιο ισχυρά πρόσωπα της σημερινής κυβέρνησης της Λευκωσίας, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να μεταφέρει στον Κύπριο Πρόεδρο κατ’ ευθείαν τα θέματα που του θέσανε οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Αδελφότητας, τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αλέξανδρο Καζαμία και τα Μέλη του ΔΣ κ.κ. Χρήστο Αργυρίου και Παντελή Χαραλάμπους, όσο και ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διαχειριστικής Επιτροπής της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας εκ μέρους της Αλεξάνδρειας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος.

 

 

 

Τους εκπροσώπους των δύο φορέων, ο κ. Φωτίου συνάντησε διαδοχικά στις 2 και 3 Οκτωβρίου, τονίζοντας και στις δύο συνομιλίες που είχε ότι είναι πολύ σημαντικό να βλέπει ότι ο Απόδημος Ελληνισμός νοιάζεται για την Κύπρο.

 

 

 

Παράλληλα, τούς ευχαρίστησε για την προσφορά τους και την αγάπη τους για την Κύπρο, όλων εκείνων των συμπαροίκων που ζούνε στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

 

 

Εξάλλου, ο κ. Φωτίου εξέφρασε την ικανοποίησή του που με τη σύσταση της τριμερούς υπουργικής συνεργασίας Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας σε θέματα ομογένειας (όπως ξεκίνησε αυτές τις ημέρες με την παρουσία των ομολόγων Ναμπίλας Μάκραμ και Τέρενς Κουΐκ), τα θέματα της ομογένειας στο γενικότερο πλαίσιο της ατζέντας των συνομιλιών των αρχηγών κρατών των τριών χωρών, του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις 21 Νοεμβρίου στη Λευκωσία.

 

 

 

«Το γεγονός αυτό, όπως κατέληξε ο κ. Φωτίου, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων».

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης