Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Ανώτ. Εκπαίδευσης της Ιορδανίας, στη Λευκωσία


 

 

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εκπαίδευσης, Ανώτερης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της Ιορδανίας, Prof. Ahed AL-Wahadni, επισκέφθηκε την Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου 2019, ο κ. AL-Wahadni είχε συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την Αν. Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου κα Αθηνά Μιχαηλίδου, τη Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Τέρψα Κωνσταντινίδου, την Προϊστάμενη του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Νίκη Παπαδοπούλου-Παπά και ανώτερους λειτουργούς εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας. Η κα Μιχαηλίδου, καλωσορίζοντας τον Γενικό Γραμματέα, αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία των δύο χωρών και στις ευκαιρίες που προκύπτουν στον τομέα της Εκπαίδευσης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι υλοποίησης των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στις δύο χώρες και διαφάνηκε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω ενίσχυση  των διμερών σχέσεων.

 

 

Ακολούθησε συνάντηση με πρυτάνεις και εκπροσώπους πρυτάνεων των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου. Η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΠ, κα Τέρψα Κωνσταντινίδου, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου και στις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε να καταστεί η χώρα μας διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός. Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκαν στους τρόπους προώθησης της κινητικότητας φοιτητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών και στην ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων σπουδών και κοινών ερευνητικών προγραμμάτων.

 

 

Στις συναντήσεις παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δημητρίου.

 

 

Το μεσημέρι, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, παρέθεσε γεύμα εργασίας στον Γενικό Γραμματέα κ. AL-Wahadni. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Χαμπιαούρης αναφέρθηκε στις διαχρονικά άριστες σχέσεις των δύο χωρών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους. Διαβεβαίωσε, επίσης, τον κ.  AL-Wahadni ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, για να ενισχυθούν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της αρμοδιότητάς του.

 

 

Ο κ. AL-Wahadni ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό και δήλωσε την πρόθεσή του να ενισχύσει κάθε προσπάθεια συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, στους τομείς της Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της Ανώτερης Εκπαίδευσης.         

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                          

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης