Θερμή υποδοχή για τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Κώστα Μιχαηλίδη από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ


 

 

 

 

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συναντήθηκαν στις 29 Αυγούστου στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τους Αποδήμους κ. Τέρενς Κουΐκ με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστα Μιχαηλίδη.

 

 

 

 

Συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, για δράσεις που θα αναδεικνύουν την ιστορική πορεία του Ελληνισμού στην Αίγυπτο, όπως και την προοπτική οργάνωσης πολιτιστικών δρόμενων σε Αλεξάνδρεια, Κάιρο και Πορτ-Σάιντ, των Ομογενών Αιγυπτιωτών που έχουν εγκατασταθεί εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Και όπως δήλωσε ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Τέρενς Κουΐκ:

 

 

 

 

«Έχουμε χτίσει μια εξαιρετική συνεργασία με την Αίγυπτο και με την ομόλογό μου Υπουργό κα Ναμπίλα Μακράν (ΣΣ. Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου).

 

 

 

Εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι τόσο η ιδία όσο και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, αναγνωρίζουν την προσφορά και την ισχυρή παρουσία του Ελληνισμού στη φιλόξενη Πατρίδα τους.

 

 

 

Σε τέτοιες δύσκολες εποχές, για αυτήν την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου γενικότερα, είμαστε κοντά στους Αιγύπτιους φίλους μας.

 

 

Σε αυτό βοηθούν και οι εδώ εξ Αιγύπτου Έλληνες, αλλά και οι δύο πολύ δραστήριες Ελληνικές Κοινότητες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας.

 

 

Στις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου αλλά και της τριμερούς συνεργασίας μαζί με την Κύπρο, οι Ομογενείς των τριών χωρών μπορούν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο.

 

 

Αυτό χτίζουμε βήμα-βήμα και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα».

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την ένταξη του Ελληνικού νοσοκομείου Καΐρου στον ΕΟΠΥΥ, ικανοποιώντας ένα αίτημα που χρόνια ολόκληρα δεν έβρισκε λύση.

 

 

 

 

Από την πλευρά του ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κουΐκ κατέστησε σαφές, ότι οι Ελληνικές Κοινότητες στην Αίγυπτο θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση της Ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, για να συνεχίσουν την αναμφισβήτητη προσφορά τους στον εκεί Ελληνισμό, και με σημαντικές δράσεις, και σε κλίμα ηρεμίας και καλής συνεργασίας μεταξύ των μελών των παροικιών Καΐρου και Αλεξάνδρειας.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης