Θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας από τον Αντιπρόεδρο του Σουδάν, στο Χαρτούμ


 

 

 

 

Την Κυριακή 18η Φεβρουαρίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ συναντήθηκε, απουσιάζοντος του Προέδρου, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως του Σουδάν, Εξοχ. κ. HASSABO MOHAMED AHMED, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Χαρτούμ, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Προσανατολισμού, Εθνικών Κληροδοτημάτων και Θρησκευμάτων κ. ABUBAHR OSMAN.

 

 

 

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο για τη φιλοξενία, αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Σουδάν, στις σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων, στην αδελφοσύνη των λαών και στο κοινωνικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο. Εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του, που οι Χριστιανοί είναι ελεύθεροι σε αυτή την χώρα να λατρεύουν τον Θεό και υποσχέθηκε ότι θα προσεύχεται για την ειρήνη και την πρόοδο του Σουδάν.

 

 

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος, καλωσόρισε τον Πατριάρχη στη χώρα και αναφέρθηκε στη νομοθεσία του Σουδάν σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες. Είπε, ότι ο λαός του Σουδάν αποτελείται από πολλές φυλές Αράβων, Νούβιων, Αρναούτιων. Επίσης, πολλοί Ευρωπαίοι και Αφρικανοί κατοικούν στο Σουδάν, αλλά και άλλοι, των οποίων την καταγωγή δεν γνωρίζουν και είναι ελεύθεροι να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Το μόνο που χωρίζει τους Χριστιανούς από τους Μουσουλμάνους, είναι η διεύθυνση κατοικίας τους, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντιπρόεδρος.

 

 

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης προσέφερε ως δώρο στον Αντιπρόεδρο, το Έμβλημα του Πατριαρχείου και, τέλος, ο Μακαριώτατος και ο Υπουργός Προσανατολισμού έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μετέβη στον Διεθνή Αερολιμένα Χαρτούμ, όπου πριν από την αναχώρησή του για το Κάιρο, με τις Αιγυπτιακές Αερογραμμές, τον αποχαιρέτισαν ο αρμόδιος για θέματα Εκκλησιών Υπουργός, ο Διευθυντής και τα στελέχη της Διεύθυνσης Εκκλησιών, η Αρμόδια Υπηρεσία Εκκλησιών της Εθνικής Ασφάλειας, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Αιγυπτιακής Πρεσβείας, ο Εκπρόσωπος του Κόπτη Μητροπολίτη Χαρτούμ, η Ελληνική Κοινότητα Χαρτούμ και ο οικείος Ποιμενάρχης Νουβίας κ. Σάββας.

 

 

 

Πηγή: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης