Θερμή υποδοχή για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄ από τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος


 

 

 

 

 

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τον πιστό λαό της Πάφου, για την προσφορά του στο τεράστιο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής έδωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, στο πρόσωπο του Δημάρχου της ιστορικής πόλης κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, κατά τη θερμή υποδοχή υποδοχή που του επεφύλαξε, στο νεοκλασσικό κτίριο του Δημαρχείου.

 

 

 

 

«Όπου και αν βρεθώ, και στην ακροτελεύτια γωνιά της Αφρικής, βρίσκω Παφίτες, Δήμαρχέ μου, που στέκονται Κυρηναίοι στο έργο μου», τόνισε στον Παφίτη Δήμαρχο Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, συνοδευόμενος από τον επίσης καταγόμενον εκ Πάφου Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο π. Αθηνόδωρο Παπαευρυπιάδη.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Μακαριώτατο για τη νέα σελίδα συνεργασίας που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα τόσο με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας κ. Μοχάμεντ Σουλτάν, που τον συνάντησε στην παραθαλάσσια αιγυπτιακή μεγαλούπολη, όσο και με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, εκπροσώπους της οποίας συνάντησε στο τετράγωνο του Σάτμπι, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Σιόκα.

 

 

 

 

Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το νέα αυτή συνεργασία, που θα επιστεγαστεί τους επόμενους μήνες με την υπογραφή αδελφοποίησης μεταξύ της Αλεξάνδρειας και της Πάφου, γεγονός για το οποίο εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση ο Πατριάρχης Θεόδωρος, τονίζοντας το πόσο κοντά στο ελληνικό στοιχείο και το πόσο προστατεύει την εκκλησία μας ο Πρόεδρος της αιγύπτου και ο φίλος και αδελφός αιγυπτιακός λαός.

 

 

 

 

Παράλληλα, τόνισε, ότι στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, που αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο, έχοντας φτάσει στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα σε όλους τους τομείς, με τους τρεις ηγέτες, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, Νίκο Αναστασιάδη και Αλέξη Τσίπρα, να έχουν ενώσει τις δυνάμεις των κυβερνήσεών τους και των λαών τους για να καταστήσουν τη δική τους συνεργασία πρότυπο περιφερειακής συνεργασίας σε όλον τον κόσμο. Και σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε τέλος ο κ. Φαίδωνος, η θέση του ελληνορθόδοξου και Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας λαμβάνει μία ιδιαιτέρως εξέχουσα θέση, το οποίο μπορεί να είναι βέβαιο για την απρόσκοπτη στήριξη της πόλης της Πάφου, κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

 

 

 

    

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης