Από τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό Ιμπραχήμ Μάχλεμπ έγινε θερμά δεκτός ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄


Τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό Ιμπραχήμ Μάχλεμπ συνάντησε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Κάιρο , ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

 

Αυτό αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας έγκυρη και έγκριτη αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», σε δημοσίευμα (έκδοσης της 14ης Ιανουαρίου), με τίτλο «O Μάχλεμπ υποδέχθηκε τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής», αναφερόμενο στην εν λόγω συνάντηση.

 

Όπως γράφει η «Αλ Αχράμ», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργικού Συμβουλίου, Πρέσβη Hossam Al-Qawish, o Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, επισημαίνοντας ότι προετοιμάζεται λαμπρή εκδήλωση με την ευκαιρία αυτή, στις 24 Απριλίου 2014.

 

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό για να παραστούν στα εγκαίνια της Ιεράς Μονής, εκφράζοντας την ελπίδα να τελεσθούν υπό την αιγίδα της αιγυπτιακής Προεδρίας και Κυβέρνησης.

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας υπογράμμισε ότι ο ανακαινισμένος ναός αποτελεί ένα ακόμα σύμβολο φιλίας μεταξύ Ελλάδος και Αίγυπτου, σημειώνοντας ότι στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων θα λάβει χώρα πολιτιστική εκδήλωση.

 

Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης ζήτησε επίσης να βοήθεια της Κυβέρνησης στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσης φιλανθρωπικού νοσοκομείου στην περιοχή του Παλαιού Καΐρου, για τη νοσηλεία των οικονομικά ασθενέστερων.

 

 

Η φωτογραφία είναι του αρχείου του PYRAMIS

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης