Από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας έγινε θερμά δεκτός ο Δήμαρχος Πάφου, ενόψει της αδελφοποίησης Αλεξάνδρειας – Πάφου


 

 

 

 

Το όραμά του για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Πάφου και της Αλεξάνδρειας γνωστοποίησε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, επισκεπτόμενος τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, με αφορμή την αποψινή τελετή αδελφοποίησης της Αλεξάνδρειας με την Πάφο, που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό ξενοδοχείο «Palestine».

 

 

 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πάφου έδωσε μεγάλο βάρος στην ανάγκη αεροπορικής σύνδεσης της Πάφου με την Αλεξάνδρεια και το διεθνές αεροδρόμιο του Μποργκ Ελ Άραμπ, μία σκέψη που αν τελικά μπορέσει να πραγματοποιηθεί, θα μπορέσει να φέρει κοντύτερα την Πάφο σε μία αγορά 160 εκατομμυρίων κατοίκων των αραβικών χωρών της Μέσης Ανατολής.

 

 

 

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Φαίδωνος, μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε πολύ κοντύτερα την Πάφο και γενικότερα τον Κυπριακό λαό και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την ελληνική παροικία που ζει στην Χώρα του Νείλου.   

 

 

 

Ενώ, παράλληλα, θα μπορέσει να ενισχύσει έτι περαιτέρω τις σχέσεις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 

 

 

Υποδεχόμενος τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τον χαρακτήρισε ως ένα «καλό προσωπικό φίλο», γιατί μέσα στα τόσα που έχει στην καλή του καρδιά, πάντα αγαπάει την Αλεξάνδρεια και τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

 

 

 

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου προσέθεσε ότι «από σήμερα, με την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, ξεκινάει μία σε νέα σελίδα στις σχέσεις Πάφου και Αλεξάνδρειας και ευχαρίστησε που η Κύπρος που πάντα ενδιαφέρεται και για Αλεξανδρινή Εκκλησία».

 

 

 

Και ο κ. Θεόδωρος κατέληξε: «Η Αλεξάνδρεια του Καβάφη και του Μ. Αλεξάνδρου αλλά και του Αποστόλου Μάρκου που ήταν ανιψιός του Αποστόλου Βαρνάβα της Εκκλησίας Κύπρου, πάντα θα ευχαριστεί την Κύπρο που δεν μάς λησμονεί σε αυτόν το μεγάλο αγώνα που κάνουμε για το μέλλον της ανθρωπότητας και το μέλλον της Μεσογείου μας, έτσι ώστε να γίνει μία θάλασσα ειρήνης και αγάπης».

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνος αποκάλεσε οραματιστή τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, «καθώς τα λόγια του αποτελούν λόγια έμπνευσης για εμάς που υπηρετούμε από δημόσια αξιώματα, για να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο κόσμο δικαιοσύνης, αδελφωσύνης που τοποθετεί τον άνθρωπο εν ειρήνη και ευημερία. Ο Πατριάρχης είναι στις καρδιές όλων μας».

 

 

Τέλος, ο κ. Φαίδωνος υπενθύμισε τις ιστορικές σχέσεις Πάφου που στα αρχαία χρόνια υπήρξε επαρχία της Αλεξανδρείας. «Και από σήμερα, που θα είναι αδελφοποιημένες αυτές οι σχέσεις για να είναι τα χρόνια καλύτερα για τις δύο χώρες και τους λαούς μας», κατέληξε.     

 

 

Η τελετή αδελφοποίησης αναμένεται απόψε το βράδυ, όπου θα την υπογράψουν ο Δήμαρχος Πάφου και ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας κ. Μοχάμεντ Σουλτάν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης