Με την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην Αθήνα


 

 

 

Την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας κα Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, στην Αθήνα, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

 

 

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενημέρωσε την κα Μενδώνη για τη δημιουργία της Ακαδημίας Ελληνισμού, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αβερώφειο Ίδρυμα της Αλεξάνδρειας. Στόχος της Ακαδημίας είναι να διδάσκεται και να μελετά η νεότερη γενιά, Ελλήνων και Αιγυπτίων, μέσω σεμιναριακών κύκλων, θέματα του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, καθώς και της ελληνικής γλώσσας.

 

 

Παράλληλα, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Υπουργό για την ανακαίνιση της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα Αναστασίου Λεβέντη. Τής ζήτησε – σημειωτέον ότι η υπουργός κατέχει το Πατριαρχικό Οφφίκιο της Αρχοντίσσης Θησαυροφύλακος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – να σταθεί αρωγός στην προβολή της Βιβλιοθήκης, η οποία περιλαμβάνει 5.500 σπάνια χειρόγραφα και κώδικες.

 

 

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησε τη μεσολάβηση της Υπουργού προς την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να μεταφερθεί το ιστορικό αρχείο του παλαίφατου Πατριαρχείου, που φιλοξενείται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Τράπεζας, στο Μετόχιο του Πατριαρχείου στην Αθήνα. 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης