Θερμή υποδοχή από τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σ. Σούκρι στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄


 

 

 

 

«Η Αίγυπτος θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Χώρας του Νείλου, Σάμεχ Σούκρι, υποδεχόμενος τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας που μετέφερε τις ολόθερμες ευχές του για την μουσουλμανική εορτή του Ραμαζανίου.

 

 

Κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου να μεταφέρει προς τον Πρόεδρο της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που πάντοτε παρέχει προς το Παλαίφατο Πατριαρχείο, ενημερώνοντας τον επικεφαλής της Αιγυπτιακής Διπλωματίας «για το σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και σε όλη την Αφρική».

 

 

Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος εξέφρασε «τις ευχαριστίες του προς τους Πρέσβεις της Αιγύπτου που βρίσκονται παρόντες σε κάθε ιεραποστολικό του ταξίδι».

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε επίσης το θέμα της κατοχύρωσης των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων του Πατριαρχείου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο από την Αιγυπτιακή Βουλή για το οικογενειακό Δίκαιο των Χριστιανών.

 

 

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη συνάντηση αυτή, συνόδευε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης