Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄με τον Μουφτή της Τύνιδας, στην Τυνησία


Συνάντηση με τον Τυνήσιο Μουφτή της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Θρησκευτικών υποθέσεων κ. Mounir TELILI είχε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνεχίζοντας την επίσημη επίσκεψή του στην Τυνησία.

tynida-6

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος συνομίλησε με τις δύο θρησκευτικές και πολιτικές προσωπικότητες σε εγκάρδιο κλίμα, τονίζοντας τη συμβολή του Πατριαρχείου στην αρμονική συνύπαρξη μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ στην αφρικανική Ήπειρο και ιδιαιτέρως στο αραβοϊσλαμικό κομμάτι του Μαγρέμπ.

Την ίδια μέρα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β´ εχοροστάτησε στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου της ρωσσοφώνου ορθοδόξου παροικίας Τύνιδος, συμπαραστατούμενος υπό των Μητροπολιτών Καρθαγένης Αλεξίου και Μέμφιδος Νικοδήμου.

tynida-1

Κατά τη Θεία Λειτουργία παρόντες ήσαν τα μέλη της Ρωσικής Παροικίας και της Ελληνικής Κοινότητος, καθώς και οι Πρέσβεις της Ρωσίας κ. Alexandre CHEINE και Ελλάδος κα Άννα Κόρκα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην προσφώνηση του Ιερέως π. Δημητρίου Νετσβετάεφ ο Μακαριώτατος απήντησε με Θεολογικούς λόγους αναφοράς στην εορτή του Αγίου Πνεύματος και την αγιοπνευματοκίνητη πορεία των σύγχρονων χριστιανών, που με τα μηνύματα των καιρών καθίσταται πολύ δυσκολώτερη και ιδιαιτέρως στις περιοχές της Βορείου Αφρικής, όπου οι Χριστιανοί αποτελούν μειονότητες.

Εν συνεχεία περικόσμησε τον π. Δημήτριο Νετσβετάεφ με τον Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, διάκρισις εις αναγνώρισιν της επί 22 ετών αόκνου εκκλησιαστικής του διακονίας στο ρωσσόφωνο ποίμνιο της Τύνιδος και υπό την εκκλησιαστική ευθύνη του Πατριαρχείου και της τοπικής Μητροπόλεως, στα βήματα του μακαριστού πατρός του π. Δημητρίου Νετσβετάεφ, που επί έτη υπηρέτησε ως εξάρχος του Πατριαρχείου Μόσχας στο Κάιρο.

Η Πατριαρχική επίσκεψις στην ιστορική Καρθαγένη, στην Τύνοδα της Τυνησίας, έληξε με γεύμα αποχαιρετιστήριο και ευχαριστήριο εκ μέρους της ρωσσοφώνου Ορθοδόξου παροικίας.

tynida-2

tynida-3

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης