Ιστορική για την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, η συνάντηση του προεδρείου της με τον Έλληνα Πρόεδρο Πρ. Παυλόπουλο, στην Αλεξάνδρεια


 

 

 

 

 

Ιστορική ήταν για τους εκπροσώπους της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει από την Αλεξάνδρεια.

 

 

 

Παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ και του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν και η Γενική Γραμματέας κα Σούλα Σκουφαρίδου έγιναν θερμά δεκτοί από τον Έλληνα Πρόεδρο, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα ζητήματα που απασχολούν τους Αιγυπτιώτες που διαμένουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Καβαλής ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της παροικίας, στο πρόσωπο του Έλληνα Προέδρου ό,τι κάνει η ελληνική πολιτεία για να στηρίξει τον Ελληνισμό του Καΐρου και γενικότερα τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

 

Παράλληλα, ζήτησε την περαιτέρω στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας σε θέματα όπως η ενίσχυση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης, στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου, έτσι ώστε ο Ελληνισμός της αιγυπτιακής πρωτεύουσας να συνεχίσει να κρατάει «Θερμοπύλες» στη Χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης