Την εμβάθυνση των σχέσεων των Κοινοβουλίων Κύπρου και Αιγύπτου επισφράγισαν οι Πρόεδροι των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων


 

 

 

 

 

Στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί πλέον αρχές του φθινοπώρου η επόμενη συνάντηση των Προέδρων των δύο Εθνικών Κοινοβουλίων της Αιγύπτου και της Κύπρου, όπως αποφάσισαν οι Πρόεδροι των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων κ.κ. Δημήτρης Συλλούρης και Δρ Άλι Άμπντελ Αάλ, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Κάιρο.

 

 

 

Μία συνάντηση που ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς έθεσε τις βάσεις και για την τριμερή συνεργασία των Κοινοβουλίων Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδος, με τη συνάντηση που θα γίνει τέλος του έτους από κοινού με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

 

 

 

Οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων Κύπρου και Αιγύπτου κατά τη συζήτησή τους, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, έκαναν μία ανασκόπηση των διμερών σχέσεων αλλά και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

 

 

 

Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε τη στήριξη της Κύπρου στον αγώνα της Αιγύπτου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τόνισε την ανάγκη της πρακτικής συνεργασίας των δύο Κοινοβουλίων προς όφελος και των δύο λαών, τονίζοντας ότι η Κύπρος βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Αιγύπτου.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής τόνισε τις ισχυρές σχέσεις των δύο κρατών και λαών που ξεκινάνε χιλιάδες χρόνια πριν, τη «φιλία αιώνων», όπως χαρακτηριστικά είπε, με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο σε όλο το φάσμα των σχέσεων των δύο κρατών. Παράλληλα, τόνισε ότι η Αίγυπτος παραμένει ένας ισχυρός υποστηρικτής της Κύπρου.

 

 

 

Εξέτασαν, παράλληλα, τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο Κοινοβουλίων, ώστε να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο και οι σχέσεις των λαών Κύπρου και Αιγύπτου.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο Προέδρων έγινε με αφορμή την 5η Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων – Μελών Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για την Μεσόγειο.

 

 

 

Στη συνάντηση, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη συνόδευε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης