Με τον Πρόεδρο της Σούρα Σαουδικής Αραβίας Δρ Abdullah Al Sheikh συναντήθηκε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης


Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στις 6 Νοεμβρίου ο ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στον Πρόεδρο της Σούρα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Δρ Abdullah Al Sheikh, με τον οποίο συναντήθηκε στην Ελληνική Βουλή.

 

 

Στην έναρξη της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

 

 

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, είναι μεγάλη χαρά και τιμή που καλωσορίζω, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο ναό της Δημοκρατίας ένα φίλο, ένα σύμμαχο. Οι σχέσεις της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας είναι άριστες, αλλά σε πάρα πολλούς τομείς μπορούν να βελτιωθούν. Ιδιαίτερα στον τομέα της κοινοβουλευτικής συνεννόησης και συνεργασίας».

 

 

Δρ. Abdullah Al Sheikh: «Και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να σάς ευχαριστήσω πολύ θερμά γι αυτήν την πρόσκληση. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο Κοινοβουλίων είναι άριστες. Όπως γνωρίζετε, κύριε Πρόεδρε, και οι δύο χώρες αντιμετώπισαν τελευταία πολύ σοβαρά προβλήματα, η μεν Σαουδική Αραβία με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, εσείς με την οικονομική κρίση. Βεβαίως, αυτές οι δύσκολες συνθήκες αποδυνάμωσαν προσωρινά τη δυναμική των σχέσεών μας, και είμαστε εδώ για να δώσουμε νέα ώθηση, ιδιαίτερα τώρα που η Ελλάδα αρχίζει και βγαίνει από την δύσκολη κατάσταση. Όσο για το αναβρασμό που επικρατεί στην περιοχή μας, θα ήθελα να σάς καθησυχάσω, καθώς ήδη έχουμε ετοιμάσει την αποκλιμάκωση της έντασης, όταν φτάσει στο μάξιμουμ η κατάσταση. Θέλω επίσης να σάς ενημερώσω ότι οι συναντήσεις μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών ήταν πολύ εποικοδομητικές και θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των ήδη καλών σχέσεών μας. Τα δυο Κοινοβούλιά μας μπορούν να λειτουργήσουν θετικά προς την κατεύθυνση αυτή, αφού διαθέτουν την ευελιξία για να αντιμετωπίσουμε πιο γρήγορα διάφορα θέματα».

 

 

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: «Θέλω να σάς ευχαριστήσω για την κατανόηση και την συμπαράστασή σας στη  δύσκολη περίοδο που πέρασε η χώρα μας. Κύριε Πρόεδρε, με τις θυσίες των πολιτών μας, με την αποφασιστική στάση της Κυβέρνησης, αλλά και τη συμβολή του Κοινοβουλίου που στάθηκε όρθιο και μπόρεσε να προχωρήσει, η χώρα μας σήμερα βρίσκεται σε σημείο, που μπορούμε να πούμε ότι προχωράμε με αισιοδοξία. Η Ελλάδα είναι πλέον ένας ελκυστικός χώρος για τον Τουρισμό και τις Επενδύσεις, που μπορούν να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στον Ελληνικό λαό. Έχουμε διευκολύνει τις διαδικασίες και την προσπάθεια για νέες επενδύσεις, προσπερνώντας  γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, και η χώρα έχει τη σταθερότητα που απαιτείται μακροπρόθεσμα για την προσέλκυση επενδύσεων. Πιστεύω ότι και τα προβλήματα της περιοχής θα ξεπεραστούν και θα επικρατήσει η ειρήνη, η σταθερότητα και η λογική, και θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας γιατί είμαι και εγώ ένθερμος υποστηρικτής της κοινοβουλευτικής διπλωματίας διότι πιστεύω ότι είμαστε πολύ πιο ευέλικτοι στις συζητήσεις μας. Είναι και οι κυβερνήσεις και οι Υπουργοί, αλλά εκείνοι έχουν συγκεκριμένη ατζέντα. Ενώ οι βουλευτές και οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων μπορούν να μιλήσουν πιο ελεύθερα, πιο ανθρώπινα, και με άλλο κώδικα επικοινωνίας, με εμπιστοσύνη. Έχω ήδη ενημερωθεί για τις συναντήσεις και τις συζητήσεις σας και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και με τον Πρωθυπουργό και βεβαίως και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος μάς έκανε την τιμή να σάς δεχτεί».

 

 

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέδωσε στον Πρόεδρο της Σούρα Δρ. Abdullah Al Sheikh το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων ως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης αμοιβαίων αισθημάτων φιλίας.

 

 

 

 

 

 

proedros shura soudi me meimaraki 02

 

 

 

 

 

 

proedros shura soudi me meimaraki 03

 

 

 

 

 

 

 

proedros shura soudi me meimaraki 04

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης