Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού με τον Αιγύπτιο Υφυπουργό Άμυνας και τον Κυβερνήτη του Σινά στην Αθήνα


 

 

 

 

Μία συνάντηση με ιδιαίτερη συμβολική σημασία είναι αυτή που συνέβη το Σάββατο 3 Αυγούστου στην Αθήνα, και δείχνει ακόμη περισσότερο τη σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο.

 

 

Μία συνάντηση, όπου τιμώμενο ήταν το ίδιο το Σινά, με τον Υφυπουργό Άμυνας της Αιγύπτου να δίνει Μέτχαντ Ελ Σάκα να δίνει το δυναμικό παρών από κοινού με τις δύο πιο σημαντικές προσωπικότητες του Σινά για τις δύο χώρες: τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό και τον Κυβερνήτη της περιφέρειας του Ν. Σινά, τον Στρατηγό Χάλιντ Φούντα.

 

 

Έτσι, με παρόντα και τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα κ. Φαρίντ Μουνίμπ, η συζήτηση είναι σίγουρο ότι θα κατέγραψε την πραγματική αγάπη για την Ελλάδα, αλλά και εξίσου την αδελφική φιλία της Ελλάδας με την Χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

Αξίζει να αναφέρουμε την παρουσία στην όλη συνάντηση του συμβούλου του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού, του κ. Αντώνη Καζαμία, με τη μεγάλη προσφορά του στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στην πανέμορφη αυτή περιοχή της Αιγύπτου, όπως μάλιστα την επεσήμανε και ο ίδιος ο Κυβερνήτης του Σινά στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Σαρμ Ελ Σέιχ με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση.

 

 

 

 

Όπως μάλιστα διακρίνουμε από τις φωτογραφίες, το όλο γεύμα ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο, τον Αρχιεπίσκοπο Σινά να βγάζει φωτογραφία με τον Κυβερνήτη του Σινά, κρατώντας ο καθένας τους με τον πιο αδελφικό τρόπο τη σημαία του άλλου κράτους, ελληνική και αιγυπτιακή.

 

 

 

 

Και ακόμη περισσότερο, μετά ήρθε μία ακόμη πιο εξαιρετική έκπληξη, με την οικοδέσποινα της βραδιάς, την κα Κατερίνα Μούσπεχ να έχει ετοιμάσει μία τούρτα στο σχήμα της περιφέρειας του Σινά, όπου μάλιστα στο κέντρο ήταν σχηματισμένο και το Διοικητήριο από κοινού με την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο την αγάπη της Ελλάδας προς την Αίγυπτο.

 

 

 

 

«Είμαστε ένα, δεν μάς χωρίζει τίποτε» ήταν το μήνυμα που μάς μετέφερε ο Σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Αντώνης Καζαμίας, εκφράζοντας πράγματι τα συναισθήματα και των δύο λαών.

 

 

 

 

Το τιμητικό παρών έδωσε ακόμη και ο Δικαίος της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά π. Συμεών, ο Επίτροπος της Ιεράς Μονής στην Αθήνα π. Αγαθάγγελος και ο Γραμματέας του Ιδρύματος Αμπέτ κ.Νικόλας Βαδής.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης