ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Σινά Δαμιανού, από τους Υφυπουργούς Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη και Τέρενς Κουΐκ, στην Αθήνα

 

 

 

 

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η κοινή συνάντηση που είχε στις 8 Οκτωβρίου στο ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών, στην Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, με τους Υφυπουργούς Εξωτερικών, τον αρμόδιο για τη θρησκευτική διπλωματία κ. Μάρκο Μπόλαρη και τον αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ.

 

 

Υποδεχόμενος θερμά τον Προκαθήμενο του θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υφυπουργός Εξωτερικών δέχτηκε καταρχήν τα θερμά συγχαρητήρια του Αρχιεπισκόπου Σινά επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων.

 

 

Παράλληλα, ο κ. Δαμιανός εξήρε την εκλεκτή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και με τις αιγυπτιακές Αρχές, ιδίως σε πολιτιστικά θέματα.

 

 

Από πλευράς του, ο Υφυπουργός κ. Μπόλαρης σημείωσε ότι τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό και διακατέχεται από μεγάλη χαρά που υποδέχεται τον κ. Δαμιανό. Τόνισε ότι ο η Ιερά Μονή Σινά είναι ιερός θεσμός που προβάλλει όχι μόνο το Μοναστήρι αλλά και τους φυλασσόμενους σε αυτό θησαυρούς, την βιβλιοθήκη, και το σκευοφυλάκιο όπου φυλάσσονται κειμήλια της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και του Πολιτισμού της Ρωμιοσύνης. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε, ότι, το 2003, έτυχε αναγνώρισης ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και από την UNESCO.

 

 

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουΐκ τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Σινά και το ελληνορθόδοξο μοναστήρι που στέκει ως ένα προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Χώρα του Νείλου, απολαμβάνει της ισχυρής υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης.

 

 

Ενώ, είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος χαρακτήρισε «έναν εξαιρετικό φίλο, τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό», τονίζοντας ότι πάντοτε φέρει πάνω του το αγιασμένο δακτυλίδι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.   

 

 

Να σημειωθεί τέλος ότι στην κοινή συζήτηση, τέθηκαν ζητήματα και δράσεις που αφορούν την εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση της Ιεράς Μονής στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα, το καθεστώς της Ι. Μονής ως Νομικού Προσώπου του Διεθνούς Δικαίου, οι συνέργειες που απαιτούνται με την Ελληνική Πολιτεία και η εν εξελίξει αδελφοποίηση των πόλεων του Ηρακλείου με την αιγυπτιακή πόλη στη Χερσόνησο του Σινά.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *