Από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έγινε σήμερα θερμά δεκτός στο Κάιρο ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς


 

 

 

 

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδος και Αιγύπτου, καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση της τριμερούς συνεργασίας τους με την Κύπρο, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν σήμερα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Κοτζιά, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Σάμεχ Σούκρι.

 

 

 

Όπως αναφέρουν πηγές από την Αιγυπτιακή προεδρία, ο εκπρόσωπος του Αιγυπτίου Προέδρου κ. Μπασαμ Ράντι τόνισε ότι κατά τη συζήτηση που είχε ο Πρόεδρος Αλ Σίσι με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στήριξη της Ελλάδας προς την Αίγυπτο και τον Αιγυπτιακό λαό αναφορικά με την Αιγυπτιακή Επανάσταση της 30ής Ιουνίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του τόσο για τη συνεργασία των δύο χωρών όσο και την τριμερή συνεργασία τους σε επίπεδο κορυφής με την Κύπρο.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας για να ενισχύσει έτι περαιτέρω τις ιστορικές σχέσεις που διατηρεί με την Αίγυπτο, με δεδομένο τον σημαντικό ρόλο της Χώρας του Νείλου, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και κατά τον αγώνα της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

 

 

Επίσης, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εξέφρασε το μεγάλο του θαυμασμό για την πρόοδο και τις επιτυχίες που σημειώνει η Αίγυπτος, καταφέρνοντας ασφάλεια και σταθερότητα μέσα και από τα τεράστια έργα που πραγματοποιεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 

 

 

Οι δύο πλευρές επίσης συζήτησαν την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών στις επενδύσεις και το εμπόριο.

 

 

 

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης.

 

 

 

Το θέμα παρουσιάζεται σήμερα ως ένα από τα βασικά θέματα στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας «Αλ Αχράμ».    

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης