Για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Αιγύπτου – Γερμανίας συζήτησαν Αλ Σίσι και Μέρκελ, στη Σύνοδο G7 στο Μπιαρίτζ


 

 

 

Την επιθυμία των χωρών της Γερμανίας και της Αιγύπτου να ενισχύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις σε όλους τους τομείς, καταδεικνύει η συνάντηση που πραγματοποίησαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, στο περιθώριο της Συνόδου των G7.

 

 

Ο Αιγύπτιος ηγέτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους δεσμούς Αιγύπτου – Γερμανίας σε όλους τους τομείς, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι.

 

 

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και των πολιτικών διαβουλεύσεων με το Βερολίνο για διάφορα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα υπό το πρίσμα της σημερινής προεδρίας της Αιγύπτου στην Αφρικανική Ένωση και της συμμετοχής της Γερμανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προσέθεσε ο εκπρόσωπος του Αιγυπτίου Προέδρου, όπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός τύπος.

 

 

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι «η Αίγυπτος είναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της Γερμανίας στη Μέση Ανατολή».

 

 

Τέλος, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους στην Αφρική και για την αντιμετώπιση περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων, όπως η κρίση στη Λιβύη.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης