Για την πρόταση της Αιγυπτίας Υπουργού Διασποράς Ν. Μάκραμ περί συνάντησης Αιγυπτιωτών συζήτησαν στη Λευκωσία, Θεόδωρος και Τ. Κουΐκ


 

 

Αποστολή στη Λευκωσία:

Νίκος Κάτσικας

 

 

 

 

Μεγάλη είναι η σημασία που αποδίδουν στην πρόταση της Αιγυπτίας Υπουργού Διασποράς κας Ναμπίλα Μάκραμ, περί συνάντησης Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αλεξάνδρεια, τόσο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ όσο και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, που συναντήθηκαν απόψε στην Λευκωσία.

 

 

 

Οι δυο τους αντήλλαξαν απόψεις για το πώς το σχέδιο αυτό της Αιγύπτου και «προσωπική επιθυμία του Προέδρου Σισι», όπως τόνισε ο Πατριάρχης, που επιχειρεί να αναδείξει το ελληνικό μεγαλείο της Αλεξάνδρειας και την προσφορά των Αιγυπτιωτών στην Χώρα του Νείλου, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι η Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράν, συγκαλεί τις επόμενες ημέρες μία σύσκεψη με κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και παροικιακούς φορείς, έτσι ώστε να προωθήσει το όλο πρόγραμμα.

 

 

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησε από τον ΥΦΥΠΕΞ να στηρίξει η Ελλάδα την προσπάθεια της Αιγύπτου, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί πιθανόν το μήνα Νοέμβριο, ενδεχομένως τις ίδιες ημέρες που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία η 5η κατά σειρά τριμερής συνάντηση των ηγετών των τριών χωρών, Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι για το θέμα ενημέρωσε η κα Μάκραμ τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας την περασμένη Πέμπτη, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη και του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Σιόκα.   

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης