Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο


 

 

 

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε στις 30 Νοεμβρίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δηκοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό μέγαρο στην Αθήνα.

 

 

 

Κατά τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ενημέρωσε τον Έλληνα Πρόεδρο για το επιτελούμενο έργο του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο, την ιεραποστολική προσπάθεια που καταβάλλει καθώς και για τις ελληνικές κοινότητες στην Αφρική. Επίσης, τόν ενημέρωσε για την πρόσφατη ιεραποστολική του περιοδεία στην Τανζανία καθώς και για το ταξίδι που πρόσφατα πραγματοποίησε στη Ρωσία και για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν.

 

 

 

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παυλόπουλο για την αμέριστη συμπαράστασή του τόσο προς τον ίδιο προσωπικά όσο και προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας γενικότερα.

 

 

 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μακαριώτατος επέδωσε στον κ. Πρόεδρο τον νεοεκδοθέντα τόμο  που αφορά στην εκ βάθρων αναστήλωση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου και ο οποίος  παρουσιάστηκε προ ολίγων ημερών  στο Σαρόγλειο Μέγαρο των Αθηνών, ενώ από την πλευρά του ο Έλληνας Πρόεδρος ανταπέδωσε προς τον Πατριάρχη αναμνηστικό δώρο.

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης