Ο Δημήτρης Πιερής εξελέγη νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής, στην Αθήνα – Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος ΣΕΑΑΣ Αλ. Καζαμίας


 

 

 

 

Ένα από τα πιο άξια στελέχη των Αμπετειανών στην Αθήνα, έναν απόφοιτο που έχει κάνει σκοπό της ζωής του να προσφέρει στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, τον Δημήτρη Πιερή, εξέλεξε η Γενική Σενέλευση του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής, που πραγματοποιήθηκε στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στην Αθήνα, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από άλλον ένα μεγάλο Αμπετειανό και στέλεχος της καϊρινής παροικίας, τον Νικόλα Βαδή.

 

 

 

«Θα κάνω ό,τι μπορώ να προσφέρω με τη βοήθεια των νέων μελών του ΔΣ», ήταν η πρώτη δήλωση του νέου Προέδρου, στο νεοεκλεγέν ΔΣ όπου τους περισσότερους ψήφους εξασφάλισε ο κ. Μιχάλης Φλεβοτομάς (στον οποίο προτάθηκε η θέση του Προέδρου, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε λέγοντας ότι πρέπει πρώτα πάρει από τη σοφία και την εμπειρία των παλαιότερων μελών και για αυτό ο ίδιος περιορίστηκε στην τιμητική θέση του Α΄ Αντιπροέδρου του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής).

 

 

 

Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό στις εργασίες της Συνέλευσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο οποίος προσκάλεσε όλους τους Αμπετειανούς να συμμετάσχουν στην Α΄ Παγκόσμια Συνάντηση Αμπετειανών, την «Αμπετειάδα», που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στο Κάιρο, ενώ τόνισε παράλληλα ότι ο ΣΕΑΑΣ είναι στο πλευρό του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής Αθήνας.

 

 

 

Μαζί με τον κ. Καζαμία, τους Καϊρινούς Αμπετειανούς συνόδευσε στην Γενική Συνέλευση, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Στέφανος Αργυρίου αλλά και το ιστορικό στέλεχος του ΣΕΑΑΣ και Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, που χειροκροτήθηκαν θερμά.

 

 

 

Ιδιαίτερη και συγκινητική αναφορά έγινε και στον απερχόμενο Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νικόλα Βαδή, όπου το νέο ΔΣ ήδη σκέφτηκε να τον τιμήσει με τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου, μία απόφαση που θα παρθεί τελικά στο επόμενο ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί.

 

 

 

Παρών και με τις ευχές όλων των Αιγυπτιωτών και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής.    

 

 

 

Συγκεντρωτικά, το νέο Προεδρείο του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής της Αθήνας, έχει πλέον ως εξής:

 

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Πιερής

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μιχαήλ Φλεβοτομάς

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωάννης Βλάχος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καίτη Μπαραμίλη

ΤΑΜΙΑΣ: Τόλης Παπαγεωργίου

 

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Μιλτιάδης Ραδόπουλος

Υπεύθυνος Δράσεων: Ειρήνη Κεραμιδά

Β΄ Υπεύθυνος Δράσεων: Δημήτρης Φοινίτσης

 

Μέλος ΔΣ: Δημήτρης Σιγανός  

 

 

 

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΒΑΔΗ

(ο οποίος απουσίαζε στο Κάιρο,

βρισκόμενος κοντά

στον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό)

 

 

 

 

Αγαπητοί Αμπετειανοί,

 

 

 

Καταλαβαίνετε ότι είναι μεγάλη η συγκίνησή μου σήμερα, γιατί μετά από 22 έτη Προεδρίας στο Σύλλογο Αμπετείου Αθήνας, αποφάσισα να μην ξαναθέσω υποψηφιότητα φέτος, λόγω των σοβαρών υποθέσεων που αντιμετωπίζει η Ι. Μονή του Σινά, κάτι που με αναγκάζει στο εξής να είμαι προσωρινά στο Κάιρο.

 

 

 

Ιδρύσαμε το 1996 το Σύλλογό μας, μαζί με τον Τάκη Σφακιανόπουλο, τον αείμνηστο Γιώργο Πάντο τον Μίμη Πιερή, και αρκετούς μεγάλους οραματιστές και πιστούς Αμπετειανούς, και με τη συναίνεση του Αρχιεπισκόπου Σινά και Διευθυντή της Σχολής τα τελευταία 44 χρόνια, κ.κ. Δαμιανού, με σκοπό να υπάρχει και στην Αθήνα ένας Σύλλογος Αμπετειανών, τη στιγμή που όλα τα ιστορικά σχολεία του Ελληνισμού της Αιγύπτου είχαν αντίστοιχους συλλόγους, και επιπλέον  ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων της Σχολής είχε μετοικήσει πια στην Αθήνα. Κοινό όραμά μας ήταν να μεταλαμπαδεύσουμε στη μητέρα πατρίδα το πνεύμα της Αμπετείου Σχολής, του πιο ιστορικού σχολείου του Αιγυπτιακού Ελληνισμού, που ήδη από το 1862 μας δίδαξε όλους τις σημερινές παγκόσμιες αξίες της εκπαίδευσης, τις αξίες της Ελληνικής Παιδείας: φιλομάθεια, ερευνητικό πνεύμα, φιλάνθρωπη διάθεση και πράξη, συντροφικότητα, ανεξιθρησκία, πολυπολιτισμική εκπαίδευση, έμφαση στις ξένες γλώσσες, μια παγκόσμια ματιά και ένα προοδευτικό πνεύμα. Αυτές τις αξίες που επέτρεψαν σε όλους μας να προκόψουμε σε όποιο μέρος της γης μας έφερε η μοίρα.

 

 

 

Όλες τις δραστηριότητες που ανέλαβε ο Σύλλογός μας αυτές τις δύο δεκαετίες τις παρουσιάσαμε αναλυτικά κατά τον εορτασμό των 20 ετών του Συλλόγου, και δε θα σας κουράσω άλλο σήμερα. Να μου επιτρέψετε μόνο ένα σχόλιο για το μέλλον: σκοπός μας άμεσος πρέπει να είναι η συνέχιση του Συλλόγου μας, καθώς και να προσπαθήσουμε να εγγράψουμε νέους αποφοίτους της Σχολής στο Σύλλογό μας, γιατί μέχρι τώρα η πλειοψηφία των μελών μας είναι απόφοιτοι της δεκαετίας του ’60 και ’70 και αυτή θα είναι η επιτυχία του νέου Δ.Σ.

 

 

 

Σκοπός κοινός είναι να έρθουμε σε επαφή με αποφοίτους απανταχού της γης και προπάντων να μην ξεχνάμε την Αμπέτειο Σχολή που συνεχίζει μέχρι σήμερα το εκπαιδευτικό της έργο, προσφέροντας έτσι μια ηθική βοήθεια προς τη Σχολή. 

 

 

 

Φυσικά, μολονότι δε θα είμαι Πρόεδρος πια, θα βρίσκομαι πάντοτε στο πλευρό του νέου ΔΣ μετά τις εκλογές για οποιαδήποτε συμβουλή χρειάζονται. Από εμένα θα μαθαίνουν τα νέα της Σχολής, ώστε να παρακολουθούν τα προβλήματα και τα δρώμενα της Σχολής και να μπορούν να συγχρονίζουν τη δράση τους με τον ΣΕΑΑΣ του Καΐρου και τη Σχολή. Θα πρέπει επίσης να έχουν στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστα Μιχαηλίδη, και μάλιστα όλα τα μέλη του νέου ΔΣ μας να εγγραφούν στο Σύνδεσμο αν δεν το έχουν κάνει ήδη.

 

 

 

Εύχομαι σε όλους μας

Μακροημέρευση, ευτυχία και προκοπή,

Και πίστη στα ιδανικά του σχολείου μας.

 

 

 

Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή και ολόψυχη συμπαράστασή σας όλα αυτά τα αξέχαστα χρόνια του Συλλόγου μας.

 

 

 

Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλα τα κατά καιρούς μέλη του ΔΣ που συνεργάστηκαν μαζί μου, διαθέτοντας ο καθένας τους πολύτιμο προσωπικό χρόνο και μεράκι και κράτησαν ζωντανό το πνεύμα και το ήθος των Αμπετειανών και άσβεστη τη δόξα της ιστορικής Σχολής μας.

 

 

Και τέλος, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, με την ευχή να φανούν αντάξιοι των μεγάλων προσδοκιών μας.

 

 

 

Νικόλας Βαδής

 

 

 

 

Ο ΘΕΡΜΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΑΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ

 

 

 

Αγαπητοί μου συναπόφοιτοι

της ομορφότερης σχολής του κόσμου,

της Αμπετείου Σχολής

 

 

 

χαιρετώ όλους τους Αμπετειανούς της Αθήνας και της Ελλάδας

 

 

και σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς όλου του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής Καΐρου.

 

 

Είναι περιττό να σας πω ότι είναι μεγάλη η χαρά μου που είμαι σήμερα μαζί σας.

 

 

Περισσότερο να σας πω όμως ότι είμαι συγκινημένος που είμαι σε αυτόν τον όμορφο χώρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, και που μάλιστα είμαι μαζί σας.

 

 

Όλους εδώ, και τους μεγαλύτερους και τους μικρότερους, μας συνδέουν κοινές μνήμες από την Αμπέτειο Σχολή.

 

 

Αυτές ακριβώς τις μνήμες θέλουμε να αναβιώσουμε φέτος…

 

 

Και για αυτό, ήθελα πρώτα σε εσάς να ανακοινώσω ένα μεγάλο νέο:

 

 

Την Παρασκευή το πρωί, επισκέφθηκα με τους κυρίους Πολίτη και Αργυρίου, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ και του ανήγγειλα και πήρα τη μεγάλη του στήριξη, για να πραγματοποιήσουμε στο Κάιρο φέτος το φθινόπωρο, την 1η Παγκόσμια Συνάντηση των απανταχού Αμπετειανών.

 

 

Την βαφτίζουμε «Αμπετειάδα».

 

 

 

Και σε αυτό το μεγάλο συναπάντημα των Αμπετειανών, θέλω να σας καλέσω όλους να δώσετε το τιμητικό παρών.

 

 

Όσοι μπορέσετε να έρθετε, να είστε σίγουροι ότι θα περάσετε μέρες αξέχαστες με εκδηλώσεις που ήδη ετοιμάζουμε από τώρα, με τη συνεργασία των Αιγυπτιώτικων σωματείων της Αθήνας και πάνω από όλα του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής και του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

 

 

Λεπτομέρειες θα σας πούμε σε λίγες εβδομάδες.

 

 

Αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι είμαστε πάντα κοντά σας.

 

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο του Συλλόγου σας κ. Νικόλα Βαδή για τη συνεργασία που είχαμε τόσα χρόνια ως δύο Σύλλογοι και να ευχηθώ στους διαδόχους του να συνεχίσουν το σημαντικό έργο του εξαιρετικού Συλλόγου σας.

 

 

Καλή επιτυχία στις εργασίες της Συνέλευσής σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης