Τη δημιουργία μίας ομοσπονδίας καϊρινών σωματείων πρότεινε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, Ν. Βαδής, στη Γ. Συνέλευση


 

 

 

 

Μήνυμα ομόνοιας προς κάθε κατεύθυνση και προς όλη την παροικία, μετέφερε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής, κατά την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ιστορικού σωματείου, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 10ης Ιουνίου.

 

 

Μάλιστα, θέλοντας να δείξει ακόμη περισσότερο την επιθυμία του για την ενίσχυση της παρουσίας της προσφοράς της παροικίας στη Χώρα του Νείλου, ο κ. Βαδής πρότεινε και τη δημιουργία μίας άτυπης ομοσπονδίας καϊρινών σωματείων, μία πρόταση που εξετάστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές και τους εκπροσώπους των φορέων που τίμησαν τις εργασίες της εν λόγω συνέλευσης.

 

 

Στο ίδιο κλίμα, χαρακτηριστική ήταν και η πρόταση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, για μία κοινή συνεδρίαση των ΔΣ του Κέντρου με την Κοινότητα το φθινόπωρο, την οποία άμεσα αποδέχτηκε ο κ. Βαδής, έτσι ώστε να συζητηθεί και η παραπάνω πρόταση αλλά και όλα τα θέματα που αφορούν τους δύο παροικιακούς σημαντικούς φορείς, κατά πάσα πιθανότητα στις 10 Σεπτεμβρίου.

 

 

Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο, αλλά που δείχνει και το κλίμα συνεργασίας στο οποίο διεξήχθη η συνέλευση, είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου με επικεφαλής τον Νικόλα Βαδή και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής παρακάθησαν σε μία μεγάλη κοινή τράπεζα, στο γεύμα που ακολούθησε, γευόμενοι τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα του Κέντρου, αλλά κυρίως λαμβάνοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουν με καλή δάθεση απόψεις και να συζητήσουν για το μέλλον.

 

 

Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην της αξέχαστης Μεγάλης Ευεργέτιδας της παροικίας Στέλλας Κυριάζη, και άλλων φίλων του Κέντρου που μάς αποχαιρέτησαν για πάντα τον τελευταίο χρόνο, ενώ τονίστηκε ότι από φέτος το Σωματείο ενισχύθηκε με 58 νέα μέλη. 

 

 

Μην θέλοντας να ωραιοποιήσουμε την εικόνα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι παρατηρήθηκαν και κάποιες διιστάμενες απόψεις στη συζήτηση, τις οποίες αντιμετώπισε με συγκαταβατικό τρόπο ο Πρόεδρος της Συνέλευσης κ. Νικόλας Βαδής, αποφεύγοντας τις αντεγκλήσεις, και προβάλλοντας πάντοτε την ενότητα, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το γενικότερο καλό κλίμα της Συνέλευσης, τις εργασίες της οποίας χαιρέτησαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Επιτετραμμένος της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Ανδρέας Καζαντές, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Βασίλης Ζουές.   

 

 

Να σημειωθεί ότι από την Αθήνα, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος έστειλε γραπτό μήνυμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο μήνυμά του, ο κ. Κόκκινος τόνισε:

 

 

«Από την Ελλάδα, και πάντοτε στο πλευρό όλης της ομογένειας, σας παρακαλώ, κε Πρόεδρε, να μεταφέρετε τους πατριωτικούς χαιρετισμούς μου σε όλα τα αγαπητά μέλη του ιστορικού Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής σας Συνέλευσης. Μιχάλης Κόκκινος».    

 

 

Ακολούθησε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστα Μιχαηλίδη, ο οποίος ευχήθηκε σε κλίμα ομόνοιας και καλής συνεργασίας να προχωρήσουν οι εργασίες της Συνέλευσης.

 

 

 

Παρακολουθείστε το βίντεο της δήλωσης του Προέδρου του ΣΑΕ κ. Κώστα Μιχαηλίδη:

 

 

 

 

 

 

 

Τα βίντεο ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των έργων ανακαίνισης του σωματείου, ειδικά στο χώρο της κουζίνας του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, που έγιναν με την ολόθερμη οικονομική στήριξη της Μεγάλης Ευεργέτιδας της παροικίας, Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολύς λόγος, παράλληλα, υπήρξε για την απόδοση κάποιων ενοικίων στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, από ιδιόκτητο χώρο του στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

Ως ένα συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι η Συνέλευση του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κύλησε αρκετά ομαλά σε σχέση με την περασμένη χρονιά, δημιουργικά και εποικοδομητικά, με τους ομιλούντες να εκφράζουν περισσότερο την αγάπη τους και τη λαχτάρα τους για την αναβάθμιση του εν λόγω χώρου και την περαιτέρω βελτίωση του «Σπιτιού των Ελλήνων» στην Τααλάτ Χαρμπ, για το καλό όλης της παροικίας.   

 

 

Σε αυτό το γενικά διαπιστωμένο καλό κλίμα, που δείχνει ότι πάντοτε υπάρχει η δυνατότητα και η καλή διάθεση από όλες τις πλευρές να επιλύονται τα όποια προβλήματα και να κάνουμε ένα βήμα προς ένα καλύτερο αύριο, ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, και με αυτήν την παροικιακή εκδήλωση ολοκληρώθηκαν για τη φετινή χρονιά, και όλες οι Συνελεύσεις των ελληνικών σωματείων της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, με την ευχή για ένα καλό καλοκαίρι και την επιθυμία να ξαναβρεθούν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι το φθινόπωρο για να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του Καϊρινού και γενικότερα Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης