«Έχετε την πλήρη υποστήριξη της ΕΚΚ» ήταν το μήνυμα του Χρ. Καβαλή, που μετέφερε στη Συνέλευση του ΣΕΑΑΣ ο Πρόεδρος Αλ. Καζαμίας


 

 

 

 

Ήταν μία πραγματικά όμορφη Γενική Συνέλευση, αυτή του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, αυτή που παρακολουθήσαμε την Πέμπτη 31 Μαΐου, το βράδυ, στο φιλόξενο χώρο του ΣΕΑΑΣ.

 

 

Μία υπέροχη ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Καζαμία, αλλά και με σημαντικές επισημάνσεις χαιρετισμούς από όλους όσοι πήραν το μικρόφωνο: ο π. Στέφανος εκ μέρους του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Δρ Μαριέττα Κουμαριανού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κα Βίλλυ Πολίτου και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Νικόλας Βαδής.

 

 

Όλοι τους συνεχάρησαν τον ΣΕΑΑΣ για το έργο του, αλλά ακόμη περισσότερο για το ξεκίνημα της προετοιμασίας της Α΄Παγκόσμιας Αμπετειάδας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2019.

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρος Καζαμίας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΚΚ, ο οποίος είχε επικοινωνήσει προ ολίγου τηλεφωνικά μαζί του, τονίζοντας ότι «η ΕΚΚ είναι στο πλευρό του Συλλόγου» και αναφορικά με την οικονομική της στήριξη που η ΕΚΚ σταμάτησε για το 2018 για τον ΣΕΑΑΣ, ο κ. Καζαμίας μετέφερε την άποψη του Προέδρου της ΕΚΚ, ότι θα μπορούσε το θέμα αυτό να ξανατεθεί, αλλά απαιτείται ένα γραπτό αίτημα μέσω εκ μέρους του Συλλόγου για να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και για τη στήριξη του ΣΕΑΑΣ και για την Αμπετειάδα. «Διότι, στο τέλος της ημέρας, όπως τόνισε ο κ. Καζαμίας, όλοι είμαστε, μία χούφτα, μία οικογένεια, μία Ελλάδα»…     

 

 

Να σημειωθεί ότι στη Συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου κα Βάσω Γαζή, η κα Μαρία Χέλμη Γενική Γραμματέας του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητος Καΐρου κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μαρίας της Αιγυπτίας» κα Λίτσα Θηραίου και ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Βασίλης Ζουές.

 

 

«Πριν ξεκινήσουμε τις εργασίες της τακτικής μας Γενικής Συνέλευσης, χρέος μας είναι να μνημονεύσουμε όσα μέλη του Συλλόγου μας  και της παροικίας μας, μάς αποχαιρέτησαν κατά το χρόνο που μας πέρασε και μας εγκατέλειψαν για πάντα, τόνισε ο Πρόεδρος κ. Καζαμίας, μεταξύ αυτών:

 

Η πολύκλαυστη μητέρα του Πατριάρχη μας, Κλεοπάτρα Χορευτάκη.

Η επίσης αξέχαστη μητέρα του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Ελεωνόρα Καβαλή.

Το επίλεκτο μέλος μας και μέλος όλης της παροικίας, και για τα ελληνικά και κυπριακά σωματεία, ο Κήμης Φλεβοτομάς.

Ο Ανδρέας Φιλοθέου, με τη μεγάλη ιστορία με τα εστιατόρια «Αντρέα».

Και τώρα πρόσφατα, τον Δημήτρη Μπούρα και τον Μιχάλη Λαζαρίδη.

 

 

 

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΖΗ

 

 

 

Ιδιαίτερη αναφορά θέλουμε να κάνουμε στην αξέχαστη μεγάλη Ευεργέτιδα της παροικίας μας, την μάνα του Συλλόγου και όλων μας, την Στέλλα Κυριάζη.

Η Στέλλα αγάπησε και αγαπήθηκε!

Προσέφερε όσο λίγοι Αιγυπτιώτες στην ιστορία του Ελληνισμού της Χώρας του Νείλου.

Τη νιώθαμε σα μάνα μας και εκείνη μας είχε όλους σαν παιδιά της.

Στη μνήμη της μεγάλης Αρχόντισσας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε να ονομάσουμε την Αίθουσα Συνεδριάσεων «Αίθουσα Στέλλας Κυριάζη». 

Επίσης, κάθε χρόνο την ημέρα που μας εγκατέλειψε για πάντα, 31 Αυγούστου, αποφασίσαμε να πραγματοποιούμε ένα γεύμα στη μνήμη της προς τους βοηθουμένους της παροικίας».

 

 

 

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

 

 

 

Ακολούθησε η Ημερήσια Διάταξη, που ανέγνωσε η Γραμματέας του ΣΕΑΑΣ κα Βασιλική Χαραλάμπους.

 

Και αμέσως μετά, ξεκίνησε η αναφορά του κ. Αλέξανδρου Καζαμία για τις δράσεις του ΣΕΑΑΣ κατά τη χρονιά που πέρασε:

 

 

 

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΑΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

 

 

 

Όπως ανέφερε ο κ. Καζαμίας:

 

«Ο ΣΕΑΑΣ συνέχισε την έντονη παρουσία του και κατά το 2017 (και θα μού επιτρέψετε να πω και το 2018, με το ξεκίνημα της ιδέας της Αμπετειάδας, αλλά θα μού επιτρέψετε να αναφερθώ στη συνέχεια σε αυτό).

 

Προς το παρόν, να αναφέρουμε το έργο μας από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2017:

 

 

Έτσι, στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε στο μνημόσυνο των αδελφών Αμπέτ (Ραφαήλ, Ανανία και Γεωργίου) ιδρυτών της Αμπετείου Σχολής.

 

Επίσης, τον Φεβρουάριο παραβρεθήκαμε και εκπροσωπήσαμε τοπν ΣΕΑΑΣ στην κοπή της πατροπαράδοτης πίτας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, παρουσία των Εκκλησιαστικών, Προξενικών, Παροικιακών Αρχών, μελών και παροίκων.

 

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, το εντευκτήριο του Συλλόγου μας παραχωρήθηκε με όλη μας την αγάπη στη Χιακή Αδελφότητα «Ο Όμηρος» για την Ετήσια Τακτική της Γενική Συνέλευση.

 

Και πάλι, όπως κάθε χρόνο, παραχωρήσαμε το εντευκτήριο μας στους Αδελφούς Κυπρίους για την πραγματοποίηση της Γενικής τους  Συνέλευσης 2017.

 

 

Εξάλλου, τον Ιούνιο του ’17, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσώπησαν τον Σύλλογό μας στην παρουσίαση των «Παλίμψηστων»  της Ιεράς Μονής Σινά, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αρχαιοτήτων στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, μία εκδήλωση που τίμησε και εμάς, καθώς όλοι εμείς συνδεόμαστε πνευματικά ως απόφοιτοι με το θεοβάδιστο μοναστήρι του Σινά.

 

Τον μήνα Σεπτέμβριο, ομάδα του Συλλόγου μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο επισκεφθήκαμε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο στην έδρα του στην Αλεξάνδρεια, όπου και του απονήμαμε εκ μέρους του Συλλόγου μας τιμητική πλακέττα για το θεάρεστο έργο του και την αμέριστη συμπαράστασή του και τις ευλογίες του στο έργο του Συλλόγου μας.

 

Παράλληλα, στην Αλεξάνδρεια, θεωρήσαμε χρέος μας και επισκεφτήκαμε τους γέροντες του Οίκου Ευγηρίας ΜΑΝΝΑ της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, μία εκδήλωση που μας συγκίνησε για δύο λόγους:

 

Πρώτον, γιατί είδαμε τους απόμαχους της Αλεξάνδρειας.

 

Δεύτερον, γιατί είδαμε σε πόσο εξαιρετική κατάσταση διατηρεί το χώρο αυτό η ΕΚΑ. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι τα δώρα που προσφέραμε εκείνη την ημέρα, ήταν όλα προσφορά του Αντώνη Καζαμία, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

 

Επίσης, εκπρόσωποι του Διοικητικού μας Συμβουλίου παραβρέθηκαν και στη μεγάλη μουσική βραδιά που διοργάνωσε στους νεώσοικους του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας.   

 

 

Από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής ήταν η παρουσία μας στην επίσημη εκδήλωση της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά στης 16 Δεκεμβρίου του 2017 για τα αποκαλυπτήρια του Μωσαϊκού του Καθολικού της Μονής παρουσία Υπουργών της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, του Κυβερνήτη του Σινά, Εκκλησιαστικών, Πολιτικών και Διπλωματικών Αρχών. 

 

Τέλος ο Σ.Ε.Α.Α.Σ. εκπροσωπήθηκε επάξια από το Δ.Σ. του σε όλες τις Παροικιακές εκδηλώσεις του 2017».

 

 

 

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΑΑΣ

 

 

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κατά το έτος 2017 αριθμούσε 150 Τακτικά μέλη και 13 Αρωγά, τα οποία είναι ταμειακώς εντάξει. Ο αριθμός των μελών είναι περίπου ο ίδιος με πέρσι. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εγγράψαμε ως τακτικά μέλη όλους του Αποφοίτους της Αμπετείου του 2017, κατά την ημέρα της αποφοίτησής τους.

 

 

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ

ΤΟΥ ΣΕΑΑΣ

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ για την συμπαράστασή του στο Σύλλογό μας και τη συνεχή στήριξή του, ηθική και υλική.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Α.Α.Σ. ευχαριστεί θερμά την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση και το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων για τη συμπαράστασή τους στο έργο μας.

 

 

Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό και Επίτιμο Πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Α.Σ. για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει πάντοτε μεταξύ μας.

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρέσβη της Κύπρου κ. Χάρη Μορίτση και όλη την Διπλωματική αποστολή για ότι έχουν προσφέρει για τις ανάγκες των Σωματείων.

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο για τη συνεχή υποστήριξή του προς τον Σύλλογό μας και τα Σωματεία της παροικίας .

 

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και όλη την Διαχειριστική Επιτροπή για την αμέριστη συμπαράσταση και την οικονομική βοήθεια που μας παρέχουν για όλα αυτά τα χρόνια, εξαιρώντας την τελευταία επιστολή που μας στείλανε με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2018.

 

 

Ευχαριστούμε όλη την Δ.Ε της ΕΚΚ και τον Πρόεδρο της κ. Χρήστο Καβαλή για αυτή την υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια της Προεδρίας του  και να σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι η Δ.Σ. της ΕΚΚ αποφοίτησαν από την Αμπέτειο και όλοι πέρασαν από τον Σύλλογο των Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής.

 

 

Θέλουμε να πιστεύουμε  ότι η θέση του Προέδρου, πρέπει να είναι πάντα ισχυρή και οι αποφάσεις της ΔΕ του κάθε Σωματείου να στηρίζεται ΜΟΝΟΝ σε επίσημες δημοκρατικές διαδικασίες και σαφώς να απέχει από κάθε είδους προσωπικές εκτιμήσεις και θεωρίες .

 

 

Είναι καιρός μετά την μεγάλη εκδήλωση του Νόστου να ξανασκεφτούμε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το συμφέρον της παροικίας μας.

 

 

Είναι καιρός να γίνει μία Στάση στην οποία θα πρέπει να σκεφτούμε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα καλύτερο μέλλον, στηριζόμενοι στο παρελθόν για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του Αιγυπτιώτου Ελληνισμού.

 

 

Είναι καιρός αυτή η γενιά να εξασφαλίσει ό,τι καλύτερο με τα απαιτούμενα εφόδια στην πολλά υποσχόμενη νεολαία μας, μια νεολαία η οποία σύντομα θα μπορέσουμε και εμείς να τους παραδώσουμε τη σκυτάλη για τη διατήρηση του Πολιτιστικού μας θησαυρού.  

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παροικιακά σωματεία για την αγαστή συνεργασία που έχουμε καθώς και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και σε όλους τους ευεργέτες, δωρητές και υποστηρικτές του Συλλόγου, τους οποίους  έχουμε μεγάλη ανάγκη στην Αμπετειάδα……..

 

 

 

Ακολούθησε παρουσίαση τηλεοπτικών βίντεο – χαιρετισμών για το ξεκίνημα της προετοιμασίας για την Αμπετειάδα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουΐκ, τον Επίτροπο Κυπριακής Προεδρίας αρμόδιο για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου και τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού της Ελλάδας κ. Μιχάλη Κόκκινο.

 

 

 

 

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

 

 

 

«Να συνεχίσετε την προσφορά σας στο Κάιρο και όπου αλλού πραγματοποιείτε δράσεις», δήλωσε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Στέφανος, μεταφέροντας και τις πατριαρχικές ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου καθώς και του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου.

 

 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε ως «μία πολύ καλή αφορμή» την Αμπετειάδα για να ξαναζωντανέψει ακόμη περισσότερο  και να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο η τεράστια πνευματική προσφορά της Αμπετείου στην Αίγυπτο, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να έρθουν ακόμη περισσότεροι νέοι στο Σύλλογο, για να έχει ο ΣΕΑΑΣ τη συνέχεια που του αξίζει, καταλήγοντας ότι θα στηρίξει την Α΄ Παγκόσμια Αμπετειάδα.

 

 

Η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Δρα Μαριέττα Κουμαριανού εξέφρασε την μεγάλη της ικανοποίηση και τα συγχαρητήριά τους προς τους υπευθύνους του ΣΕΑΑΣ που παρά τις αντίξοες συνθήκες διατηρούν με τέτοιο δυναμισμό τον Σύλλογο και προσέθεσε ότι είναι στη διάθεση του ΣΕΑΑΣ για να βοηθήσει στην Α΄ Αμπετειάδα. «Πρέπει να είστε περήφανοι, όσοι είστε μέλη του Συλλόγου», κατέληξε.

 

 

Συγκινητικός και ο λόγος του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέα Μαυρομάτη, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο πατέρας του είχε τελειώσει στην Αμπέτειο της 26ης Ιουλίου, εκείνος στην Ντεμαρτάς και τα παιδιά του στην Ηλιούπολη. Τρεις γενιές στην Αμπέτειο!»

 

 

Εξάλλου, ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Βασίλης Ζουές ότι «αξίζετε συγχαρητήρια. Θα στηρίξω την Αμπετειάδα και από την Αθήνα».

 

 

Ενώ, ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης συνεχάρη θερμά για την Αμπετειάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που και από την Αμερική έχουν ήδη εκφράσει τοι ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην Αμπετειάδα.

 

 

Ενώ, η Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣΣ κα Βίλλυ Πολίτου συνεχάρη τον Σύλλογο που διατήρησε τις τραπεζικές του καταθέσεις και τόνισε ότι είναι πάντα στο πλευρό τους.

 

Τέλος, μίλησε ο Διαχειριστικός Δ/ντής του Ιδρύματος Αμπέτ κ. Νικόλας Βαδής μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού και τόνισε ότι θα απαιτηθεί πολύ προετοιμασία για την Αμπετειάδα.

 

 

 

 

 

00

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης