Συνεργασία στη γεωργία συζήτησαν ο Κύπριος Υπουργός Γεωργίας με τον Αιγύπτιο Πρέσβη στη Λευκωσία


Την ενδυνάμωση της συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της ιχθυοκαλλιέργειας, της παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, καθώς και σε περιβαλλοντικά θέματα, συζήτησαν ο Κύπριος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης με τον Αίγυπτιο Πρέσβη στη Λευκωσία κ. Hussein Abdelkarim Tantawy Mubarak σε συνάντησή τους, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση «συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης μεταξύ των Υπουργών αρμόδιων για θέματα Περιβάλλοντος της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ελλάδας όπου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της προστασίας της θάλασσας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τις επιπτώσεις της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου, στο περιθώριο της συνάντησης για το «Barcelona Convention» η οποία θα γίνει στην Αθήνα, το Φεβρουάριο».
 
Ο κ. Κουγιάλης επανέλαβε στον Αιγύπτιο Πρέσβη τη θέληση της Κύπρου για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και της παραγωγής, προμήθειας, προώθησης και διευκόλυνσης της εμπορίας γεωργικών προϊόντων, κυρίως του χαλουμιού.
 
Αναφέρθηκε επίσης και στη συνεργασία που μπορεί να υπάρξει μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου σε περιβαλλοντικά θέματα και θέματα που άπτονται της διαχείρισης υδάτων
 
Όπως αναφέρεται, «ζήτησε την αρωγή των αιγυπτιακών αρχών για την έναρξη ουσιαστικών εργασιών προς τη κατεύθυνση αυτή με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα των δύο χωρών».
 
Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης