Συνεχίζεται στο Κάιρο η φοίτηση σπουδαστών βυζαντινής μουσικής με καθηγητή τον Νίκο Κάτσικα, σε συνεργασία με το Ωδείο Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών


 

 

 

 

 

Επτά σπουδαστές γράφηκαν μέχρι τώρα στα μαθητολόγια της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής με έδρα το Κάιρο υπό την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και καθηγητή τον διορισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος κ. Νίκο Κάτσικα, Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

 

 

Τρεις από τους εν λόγω σπουδαστές γράφηκαν στην 1η τάξη, δύο στην 2α τάξη και δύο σπουδαστές στην 4η τάξη.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2017 – 2018 ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες.

 

 

 

Τα μαθήματα γίνονται υπό την εποπτεία της Μητέρας Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 

 

Καμία, ωστόσο, σχέση δεν έχουν πλέον με το Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, καθώς από ό,τι φαίνεται από δηλώσεις παλαιότερων σπουδαστών, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τα μαθήματα, και ούτε πρόκειται – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – να λειτουργήσει φέτος, παρότι προσέλαβε ιεροψάλτη που θα μπορούσε να τα αναλάβει.

 

 

 

Ωστόσο, φαίνεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει τη συνέχεια της Σχολής και τη συνέχιση των μαθημάτων των σπουδαστών, πάντοτε υπό την επίβλεψη και διεύθυνση του επικεφαλής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ειρηναίου Νάκου.

 

 

 

Τα πρώτα επίσημα πτυχία αναμένεται – συν Θεώ – να δοθούν σε δύο χρόνια από σήμερα.

 

 

 

Ο π. Ειρηναίος έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στα μαθήματα στο Κάιρο, μιλώντας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

   

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης