Συνταγή της εβδομάδας: Μελιτζανόρυζο
Παραδοσιακή συνταγή από την Κέα (Τζια)
Αναστασία Καδρέβη
Υλικά
2 μελιτζάνες
½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
3 ποτήρια νερό
2 ώριμες ντομάτες
1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένες ντομάτες ή έτοιμο χυμό ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Οδηγίες παρασκευής
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις κρατάμε σ” ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις φέτες ντομάτας και τον μαϊντανό
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα
Ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
https://sentoukitisgiagias.club/