Φαλάφελ με σως από ταχίνι: η συνταγή της εβδομάδας


 

Αναστασία Καδρέβη

 

Υλικά

2 ποτήρια ρεβύθια αποφλοιωμένα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

½ ματσάκι μαϊντανός

½ κουταλάκι γλυκού σκόρδο σκόνη

½ κουταλάκι γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ κουταλάκι γλυκού σόδα

Αλάτι

Πιπέρι

Φρυγανιά τριμμένη

2 κουταλιές σούπας αλεύρι

 

Υλικά για σως ταχίνι

1 φλυτζάνι τσαγιού ταχίνι

1 φλυτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό

3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες παρασκευής

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ

Βράζουμε καλά τα ρεβύθια και τα στραγγίζουμε

Στο multi ή στο blender δουλεύουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και χοντροκομμένο τον μαϊντανό

Αδειάζουμε σ’ ένα μπωλ, προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τη σόδα, τη φρυγανιά και το αλεύρι

Πλάθουμε τα φαλάφελ και τα βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο να σφίξουν

Τηγανίζουμε σε λάδι που έχουμε βάλει να κάψει καλά σε μέτρια φωτιά για 3 περίπου λεπτά από κάθε μεριά

Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200ο C, 15 λεπτά από τη μία πλευρά κι άλλα 10 λεπτά από την άλλη πλευρά.

 

Σως ταχινιού

Βάζουμε στο multi και δουλεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί

 

Καλή σας Όρεξη!!!!

 

https://sentoukitisgiagias.club/

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης