Τυροπιτάκια κουρού: η συνταγή της εβδομάδας
Αναστασία Καδρέβη
Εύκολα τυροπιτάκια κουρού για να τα απολαμβάνετε κάθε στιγμή, ζεστά ή κρύα!
Βασική συνταγή για ζύμη κουρού για απολαυστικά πιττάκια με κάθε είδους γέμιση!!
Υλικά
1 μεγάλο κεσεδάκι παραδοσιακό γιαούρτι
1 μεγάλο κεσεδάκι λυωμένο βούτυρο μαργαρίνη
3 αυγά
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 κιλό αλεύρι η ζύμη να είναι μαλακή
Για τη γέμιση:
600 γραμμάρια τυρί φέτα
2 αυγά
1 κουταλιά σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Οδηγίες παρασκευής
Σ’ ένα ευρύχωρο μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Φροντίζουμε το βούτυρο να είναι χλιαρό
Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το baking και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου έχουμε μία εύπλαστη αλλά μαλακή ζύμη
Παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Διαλέγουμε ένα ποτήρι ή μία φλυτζάνα με μεγάλο άνοιγμα και το χρησιμοποιούμε σαν κουπ για να κόψουμε στρόγγυλα κομμάτια ζύμης
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο καθένα και κλείνουμε καλά τις άκρες
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
Μπορούμε να αλείψουμε τα τυροπιτάκια μας με αυγό πριν τα ψήσουμε
Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Βγαίνουμε περίπου 60 – 70 κομμάτια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!