H συνταγή της Εβδομάδας: Χοιρινό με λάχανο
Αναστασία Καδρέβη
Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 ½ κιλό λάχανο
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας ή 3 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
Οδηγίες παρασκευής
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το κρέας
Το γυρίζουμε αρκετές φορές μέχρι να τσιγαριστεί και να πάρει ροδαλό χρώμα
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά
Όταν το κρέας βράσει καλά και μείνει μόνο με το λάδι, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το φυλάμε σ’ ένα σκεύος
Στο μεταξύ, έχουμε κόψει το λάχανο σε χοντρές φέτες και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι από το κρέας
Γυρίζουμε μερικές φορές μέχρι να μαραθεί
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, την πάπρικα, το κρέας, ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει
Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι
Μικρά Μυστικά
Όταν βράζουμε το κρέας, βάζουμε λίγη ζάχαρη για να μαλακώσει
Προσέχουμε την ποσότητα του νερού που βάζουμε στο φαγητό μας, επειδή το λάχανο βγάζει τα δικά του υγρά και δεν θέλουμε το φαγητό μας να έχει πολλά ζουμιά
Καλή σας όρεξη!!!
https://sentoukitisgiagias.club/