«Επίσημη πρώτη» στην Αίγυπτο των δύο νέων βιβλίων του Μαριαντώνη Πολίτη, την Πέμπτη 7 Απριλίου στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου


 

 

 

 

Τα δύο καινούργια βιβλία του νέου Αιγυπτιώτη συγγραφέα Μαριαντώνη Πολίτη, «Το τάγμα των Φτερωτών» και «Το Ταξίδι του Μύρκα», παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 8 το βράδυ, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, στο χώρο των εκδηλώσεών του.

 

 

 

Ο Μαριαντώνης Πολίτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο τον Ιούνιο του 1985 από Έλληνες γονείς. Στο Κάιρο έζησε όλα τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Από μικρό παιδί μιλάει Ελληνικά, Αραβικά, Γαλλικά και Αγγλικά.

 

 

Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, αποφάσισε να φύγει στην Ελλάδα για να σπουδάσει βιολογία μετά την επιτυχία του στο Βιολογικό Αθήνας αλλά τελικά σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο State University of New York Empire State College, απ’ όπου και αποφοίτησε με άριστα. Επίσης είναι κάτοχος ΜΒΑ με εξειδίκευση στο ανθρώπινο δυναμικό από το L’Institut universitaire Kurt Bösch.

 

 

Το μεγάλο του βήμα στον κόσμο της συγγραφής έγινε με το πρώτο του βιβλίο, «Το Τάγμα των Φτερωτών» , που είναι και το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που θα ολοκληρωθεί αργότερα. Πρόκειται για μια σειρά ιστοριών στο χώρο του φανταστικού και ασχολείται με το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

 

 

Η πιο πρόσφατη συγγραφική του απόπειρα, «Το ταξίδι του Μύρκα», είναι ένα αλληγορικό παραμύθι για τη ζωή.

 

 

 

 

 

mariantonis politis parousiasi vivlion (3)

 

 

 

 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΤΩΝ

(Περίληψη)

 

 

 

 

Σε ένα μαιευτήριο στην Αθήνα μόλις γεννήθηκε ένα ιδιαίτερο παιδί. Μέσα στα μάτια του, μπορούσε ο καθένας να αντικρίσει το πόσο ξεχωριστό είναι, αφού άλλος άνθρωπος με τόσο περίεργα μάτια δεν υπήρχε.

Ως γνήσιος πολεμιστής, πρέπει να παλέψει σκληρά για να καταφέρει να κρατήσει την εύθραυστη ισορροπία της Γης.

Αν για τον οποιονδήποτε λόγο ο πολεμιστής αυτός δεν καταφέρει να την κρατήσει σταθερή τότε οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ολέθριες για όλα τα όντα που υπάρχουν στα σύμπαντα, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις αλλαγές που θα δημιουργήσει η νέα τάξη πραγμάτων.

Βέβαια για να τα καταφέρει ο πολεμιστής, πρέπει να θυμηθεί πρώτα το παρελθόν και την καταγωγή του, ώστε να μπορέσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του και με αυτές να αντιμετωπίσει οτιδήποτε του αντισταθεί.

 

 

 

 

ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΥΡΚΑ

(Περίληψη)

 

 

 

 

Είναι δυνατόν κάτι μικρό να έχει μεγάλη ιστορία; Έχουμε φανταστεί ποτέ ότι ένα μικρό έντομο μπορεί να κρύβει μέσα του άπειρα συναισθήματα τα οποία πιστεύουμε ότι μόνο οι άνθρωποι τα νοιώθουν; Ακόμα και αν τα μυρμήγκια θεωρούνται ένα από τα πιο δυνατά πλάσματα της φύσης, μπροστά στον άνθρωπο και τα κατασκευάσματά του είναι αδύναμα.

Έχουμε σκεφτεί ποτέ ότι αυτό που για εμάς είναι λίγα βήματα, για κάποια όντα θα μπορούσε να είναι ταξίδι ζωής; Πιθανόν, να υπάρχουν όντα τα οποία θεωρούν τα δικά μας ταξίδια ζωής μερικά βήματα. Έτσι λοιπόν ο Μύρκας, ένα μικρό μυρμήγκι αποφασίζει να κάνει το πιο δύσκολο ταξίδι στην ιστορία των μυρμηγκιών για τα μάτια της αγάπης του.

Θα προσπαθήσει να διασχίσει την μαύρη έρημο όπου εκεί συμβαίνουν πολλά εξωπραγματικά φαινόμενα και ποτέ κανείς δεν γύρισε.

 

 

 

mariantonis politis parousiasi vivlion (1)

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης