Παρουσία του Έλληνα Πρέσβη κ. Μ.Χ.Διάμεση, η επίδοση των κρατικών πιστοποιητικών ελληνομάθειας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου


 

 

 

 

 

Με την τιμητική παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, επιβραβεύτηκαν στις 30 Ιανουαρίου οι προσπάθειες των Αιγυπτίων σπουδαστών ή μαθητών μητρικής γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, καθώς επιδόθηκαν τα κρατικά πιστοποιητικά ελληνομάθειας του φορέα αυτού που διδάσκει ελληνική γλώσσα και πολιτισμό στην πρωτεύουσα της Χώρας του Νείλου, δημιουργώντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους «πρεσβευτές» της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο.

 

 

 

Η συγκινητική εκδήλωση, παρουσία πολύ κόσμου έγινε την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών, φυσικά καθόλου τυχαία, διότι φάνηκε άλλη μία φορά το πόσο σημασία δίνει η πατρίδα μας στις αξίες που διδάσκει και η ελληνορθόδοξη διδαχή μεγάλων καθηγητών της Εκκλησίας μας, που για την εποχή τους ήταν πρωτοπόροι στην παροχή εκπαίδευσης, καθώς αγωνίστηκαν να προσφέρουν τη γνώση σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, όπου μπορούσαν…

 

 

 

Όμως, η ίδια βραδιά είχε τη δική της ιδιάζουσα σημασία και λόγω της παρουσίασης ενός βιβλίου από έναν βραβευμένο Έλληνα λογοτέχνη, που πρόσφατα μεταφρασμένο στα αραβικά, αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα ελληνικής γραφής που παρουσιάζεται στην 49η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου. Πρόκειται για τον πρόσφατα βραβευμένο με το κρατικό βιβλίο μυθιστορήματος κ. Θεόδωρο Γρηγοριάδη που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Κάιρο.

 

 

 

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2018 και επιδόθηκαν τα κρατικά πιστοποιητικά ελληνομάθειας σε επιτυχόντες σπουδαστές του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου. Επίσης, δόθηκαν δύο υποτροφίες σε Αιγυπτίους σπουδαστές.

 

 

 

Μεταξύ των επισήμων, παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος και η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρ Μαριέττα Κουμαριανού.  

      

 

 

 

Ρεπορτάζ με στοιχεία από την ανάρτηση του θέματος στο προσωπικό λογαριασμό του Αλέξανδρου Μπάση, Αιγυπτιώτη Μαθηματικού, καθηγητού της Αμπετείου Σχολής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης