Τα συλλυπητήρια του κυπριακού λαού για την επίθεση στο Β. Σινά μετέφερε ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι


 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Λίγο μετά ο πρόεδρος Αναστασιάδης, με δηλώσεις του, τόνιζε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει την Αίγυπτο στις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

 

 

 

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε στον Αιγύπτιο πρόεδρο τα συλλυπητήρια του για την πολύνεκρη, τρομοκρατική επίθεση σε τέμενος στο Σινά κι εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

 

 

 

 

Στο μεταξύ: Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, αναφέρει ότι η Αίγυπτος θεωρεί την Κύπρο ως βασικό εταίρο στη Μεσόγειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

 

 

Προσθέτει πως μετά την επανάσταση της 30ής Ιουνίου, οι σχέσεις αυτές έχουν αποκτήσει νέα δυναμική, δεδομένου ότι η Κύπρος ήταν από τις πλέον υποστηρικτικές χώρες στη βούληση του αιγυπτιακού λαού.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ο οποίος βρέθηκε στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα για επίσημη επίσκεψη καθώς και για την τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, είπε πως η συνεχής διαβούλευση και ο συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών, είτε σε διμερές επίπεδο είτε εντός του τριμερούς μηχανισμού με την Ελλάδα, αποσκοπούν στη διερεύνηση των τομέων συνεργασίας, στην οποία μπορεί να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας και του τουρισμού.

 

 

 

 

Σημείωσε επίσης ότι η ενέργεια είναι μια από τις σημαντικότερες πτυχές της περιφερειακής συνεργασίας και ολοκλήρωσης μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, δεδομένης της ιδιαίτερης στρατηγικής θέσης και των πρόσφατων ανακαλύψεων αυτών των χωρών. Αυτό, συνέχισε, «συνέβαλε στην αλλαγή των πολιτικών και του σχεδίου ενεργειακού εφοδιασμού στην περιοχή, επιτρέποντας στις χώρες της περιοχής να επιτύχουν αυτάρκεια στο φυσικό αέριο. Αντί, δηλαδή, να το εισάγουν, να εξάγουν τα πλεονάσματα στο μέλλον, ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

 

 

 

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, τόνισε ότι η χώρα του υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης του κυπριακού ζητήματος με δίκαιο τρόπο, σύμφωνα με τα ψηφίσματα της διεθνούς νομιμότητας.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης