Ανάγνωση παραμυθιών στο ΤΕΓ-Ντόχας από την συγγραφέα Μαργαρίτα Αυγουσιανάκη


 

Αγαπητοί γονείς,

 

Το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας της Ντόχας (ΤΕΓ-Ντόχας) έχει την τιμή να φιλοξενεί τη βραβευμένη συγγραφέα Μαργαρίτα Αυγουσιανάκη, η οποία θα μας επισκεφτεί από τα Χανιά της Κρήτης για να διαβάσει στα παιδάκια τα βιβλία της: ‘Του ήλιου το κρυφτό’ και ‘Ο γέρο-κουρελής και το κόκκινο σκουφί’.

Επίσης, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιά Χανίων για μία υπέροχη αλληλεπίδραση σχετικά με τα βιβλία που μόλις διάβασαν.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, τα δύο αυτά βιβλία θα είναι διαθέσιμα στη δανειστική βιβλιοθήκη του ΤΕΓ, αφού η συγγραφέας με γενναιοδωρία θα τα χαρίσει στο ΤΕΓ.

Το ΤΕΓ-Ντόχας θα ανοίξει τις πόρτες του σε όλα τα παιδάκια της ομογένειας ώστε να ακούσουμε όλοι μαζί τη συγγραφέα να μας διαβάζει τα βιβλία της. Σας περιμένουμε με χαρά την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, στις 16.30 στον χώρο του ΤΕΓ (https://maps.app.goo.gl/D1aNc9EiZ62E4iNa8)

 

Η είσοδος είναι 30 ριάλ (QAR 30) για κάθε παιδάκι, ενώ για τους μαθητές του ΤΕΓ είναι δωρεάν. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη του ΤΕΓ-Ντόχας.

 

 

 

 

Για την καλύτερη οργάνωση, σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο [email protected].

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαργαρίτα Αυγουσιανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, όπου και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε από τη σχολή της στην ειδικότητα προσχολικής αγωγής δημιουργίας κι έκφρασης. Εργάστηκε, παντρεύτηκε κι έχει δύο παιδιά. Ταξιδεύει συχνά σε όμορφα μέρη του κόσμου, μα προτιμά να ταξιδεύει σε τόπους φανταστικούς και να αποτυπώνει τις εμπειρίες της στο χαρτί. Γράφει μικρές ιστορίες σε δομή παραμυθιού, οι οποίες δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικές/έντυπες εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Συμμετέχει σε λογοτεχνικά και παιδαγωγικά σεμινάρια και παρακολουθεί
μαθήματα δημιουργικής γραφής.

Το 2021 εκδόθηκε το χριστουγεννιάτικο  παραμύθι της “Ο γέρο κουρελής και το κόκκινο σκουφί”. Η ιστορία του γέρο-κουρελή βραβεύτηκε στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών το 2019 στα πλαίσια λογοτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το περιοδικό “Κέφαλος”.

Το 2022 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο “Του ήλιου το κρυφτό”, το οποίο περιέχει τρεις ανοιξιάτικες ιστορίες.
Τον Φλεβάρη του 2023 τιμήθηκε από τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Πλατανιά για την προσφορά της στον κόσμο του παιδικού λογοτεχνικού αναγνώσματος.

Τα βιβλία της ‘Ο γέρο κουρελής και το κόκκινο σκουφί’ και ‘Του ήλιου το κρυφτό’ περιλήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό, από τον Ιανουάριο του 2024, για τις τάξεις του Δημοτικού.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης