Με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ, φτάνει σήμερα στο Κάιρο ελληνική επιχειρηματική αποστολή


 

 

 

 

 

Με επικεφαλής τον ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουΐκ, φτάνει σήμερα στο Κάιρο ελληνική επιχειρηματική αποστολή, με αφορμή την αυριανή 3η συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αιγύπτου.

 

 

 

 

Με την παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, ο οποίος θα ηγηθεί πολυμελούς επιχειρηματικής αντιπροσωπείας που φθάνει σήμερα στο Κάιρο από την Ελλάδα, πραγματοποιείται αύριο, 3 Μαΐου, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, η 3η Συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αιγύπτου.

 

 

 

 

Αρμόδιες διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι «το Διμερές Επιχειρηματικό Συμβούλιο ως επίσημο θεσμικό όργανο αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους και ταυτόχρονα ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό όχημα για την υλοποίηση της συνεργασίας των δύο φίλων χωρών σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων και κλάδων, αντίστοιχα».

 

 

 

 

Η εν λόγω Συνάντηση έχει οργανωθεί κατόπιν συνεργασίας του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) από ελληνικής πλευράς και της Ένωσης Αιγύπτιων Επιχειρηματιών (ΕΒΑ) από αιγυπτιακής, όπου και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της.

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής συνάντησης, 18 συνολικά ελληνικές εταιρείες με τους εκπροσώπους τους θα έχουν προγραμματισμένες συναντήσεις (Β2Β) με αντίστοιχες αιγυπτιακές εταιρείες, σε σημαντικούς τομείς που αφορούν στις κατασκευές, την ανάπτυξη υποδομών, τη βιομηχανία (τρόφιμα, φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά, χημικά, μέταλλα, δομικά υλικά) αλλά και τις μεταφορές, τον εφοδιασμό, τις τηλεπικοινωνίες και το εμπόριο.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ ο οποίος θα παραστεί στο επιχειρηματικό φόρουμ και θα απευθυνθεί στην ολομέλεια της Συνάντησης, θα έχει, παράλληλα, συνάντηση αύριο με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Τάρεκ Καμπίλ, καθώς και με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της χώρας, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση και του Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Αθανάσιου Μακρανδρέου.

 

 

 

 

Την ελληνοαιγυπτιακή συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου θα ξεκινήσουν με ομιλίες τους οι δύο Συμπρόεδροι κ.κ. Ιωάννης Γιώτης και Χάνι Μπέρζι.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης