Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε με τον χρυσό Λέοντα τον Πρόεδρο του Ε.Ν.Ο.Κ κ. Γιώργο Ρεκτσίνη


 

Βασίλης Α. Πουλαρίκας

 

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξε σε όλα τα μέλη της παροικίας μας η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου.  

 

 

 

 

Πριν το πέρας της πανηγυρικής Θείας  Λειτουργία της Παρασκευής 21 Απριλίου επί τη μνήμη του Αγίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος κάλεσε, μπροστά από την Ωραία Πύλη, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργο Ρεκτσίνη.

 

 

 

 

Αφού του απεύθυνε τρυφερά και πατρικά λόγια από καρδιάς εξαίροντας την ανιδιοτελή, μακροχρόνια και αδιάληπτη προσφορά του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, τον περιεκόσμησε με το χρυσό μετάλλιο του Τάγματος του Λέοντος της Αλεξανδρείας.

 

 

 

 

Άξιος, φώναξε στεντορεία τη φωνή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και σύσσωμο το πλήθος στην κατάμεστη Εκκλησία ανταπέδωσε τα όμοια.

 

 

 

 

Εμφανώς συγκινημένος από την μεγάλη τιμή και την αναγνώριση της προσφοράς του, ο κ. Ρεκτσίνης κοιτώντας τον Πατριάρχη στα μάτια, τον αποκάλεσε «πνευματικό του πατέρα» και του θύμισε ότι αυτά τα χέρια που τον τίμησαν σήμερα, είναι τα ίδια χέρια που ευλόγησαν τον γάμο του και ήταν αυτά τα χέρια που τον αγκάλιασαν και απάλυναν τον πόνο της καρδιάς του από τον χαμό του πατέρα του.

 

Κείμενο – Photo: Βασίλης Πουλαρίκας 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης