Θερμή υποδοχή επεφύλαξε η Εκκλησία της Μητρόπολης Φιλαδελφείας της Ιορδανίας, στον πρώην Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου


Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Γεώργιο Παπανδρέου, ο κλήρος και ο λαός της Μητρόπολης Φιλαδελφείας στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, έφθασε στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως, συνοδευόμενος από την Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Αμμάν κα Μαρινάκη.

Τον υποδέχθηκε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Βενέδικτος, ενώ παρόντες ήταν ο Υπουργός Εργασίας της χώρας, ο πρ. Υπουργός των Υδάτων, εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου Ορθόδοξος Βουλευτής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Καλωσορίζοντας τον υψηλό επισκέπτη, και εκ μέρους του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, ο Μητροπολίτης Βενέδικτος, τόνισε:

 

 

 

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε.

Χωρίς να θέλω να καταχρασθώ τον πολύτιμο χρόνο σας, καταθέτω τα συναισθήματα που έχω στην καρδιά μου και εγκάρδια σάς καλωσορίζω στον τόπο της ταπεινής μου διακονίας, στην όμορφη Ιορδανία.

Εδώ είναι μέρος της Ελλάδας. Η Ιερά Μητρόπολη Φιλαδαλφείας, είναι επαρχία ζωντανή και ακμαία του παλαίφατου ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Εδώ μαζί μας βοηθός και συμπαραστάτισσα η αξιότιμη και φίλτατη πρέσβειρα της Ελλάδας κα Μαρινάκη.

Οι διπλωματικές αρχές της χώρας μας στο Αμμάν βρίσκονται πάντα δίπλα μας και μάς βοηθούν άριστα και κατά τις δυνάμεις τους.

Βρισκόμαστε υπό την πατρική σκέπη και ποιμαντορία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και καλούμαστε να δώσουμε το είναι μας για το καλό των ορθοδόξων Ιορδανών μέσα από ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Οι καιροί παντού και πάντα είναι δύσκολοι, γι” αυτό και οι χριστιανοί βλέπουν την Εκκλησία ως την απαντοχή τους και το στήριγμά τους.

Ζωηρές είναι οι αναμνήσεις για την οικογένειά σας νομίζω, για όσες συνδέουν την οικογένειά σας και την Ιορδανία.

Η σχέση και η επίσκεψη του λαοφίλητου Πρωθυπουργού και πατέρα σας, αειμνήστου Ανδρέα, είναι χαραγμένη στην σκέψη πολλών.

Ήταν σε κρίσιμες ώρες της ζωής του. Η φιλία του με τον μεγαλειότατο Ηγέτη του Χασιμιτικού Βασιλείου Αμπντάλλα ήταν γνωστές και ωφέλιμες για τις σχέσεις τόσο τις προσωπικές όσο και τις διακρατικές.

Επίσης, και η δική σας επίσκεψη, ως Υπουργός Εξωτερικών, νομίζω ότι θα είναι στην θύμησή σας με ευχάριστες αναμνήσεις.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε.

Ο στίχος λέει ξεκάθαρα αυτό και που μάς εκφράζει: «οι Κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει».

Είναι το συναίσθημα που δεν πρέπει να επηρεάζεται από σκοπιμότητες ή μικρότητες.

Αντίθετα, αν θέλουμε να δείξουμε το όντως ύψος μας και πνεύμα μας, αφήνουμε την ιστορία να καταγράψει τα πεπραγμένα μας και τον ερευνητή του μέλλοντος να τ΄ αξιολογήσει μακριά από πάθη και υστεροβουλίες.

Καλώς ξαναήλθατε. Ο Τριαδικός Θεός μας να σάς χαρίζει υγεία και δύναμη για να σάς χαίρεται η οικογένειά σας και σεις να πραγματώνεται τα σχέδιά σας και τους οραματισμούς σας.»

DSCN0706

DSCN0712

DSCN0714

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης