Θερμή υποδοχή επεφύλαξε η ελληνική παροικία του Καΐρου στη νέα Γενική Πρόξενο κα Λαμπρινή Κομίνη


Ήταν το πρώτο θερμό – έστω και ανεπίσημο – καλωσόρισμα από την Ελληνική παροικία του Καΐρου καθώς και εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας στην νέα Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα κα Λαμπρινή Κομίνη.

 

Μία ιδιαίτερη ζεστή υποδοχή στον επιβλητικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, την περασμένη Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, όπου την υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος της Εφορείας Ναών της ΕΚΚ κ. Αντώνης Διαμαντίδης,

 

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα, ήρθε να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον περικαλλή ναό, στο κέντρο του πολύβουου Καΐρου και ο Κύπριος Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Σώτος Λιασσίδης, ο οποίος είναι αλήθεια ότι επισκέπτεται συχνά τον ελληνικό ναό, όποτε οι υποχρεώσεις του, τού επιτρέπουν.

 

Στην ακολουθία που ετέλεσε ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εφημέριος του ναού π. Θεόδωρος Δριδάκης, το τιμητικό παρόν έδωσαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Πνευματικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, ο Βοηθός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέκος Καζαμίας και άλλοι επίσημοι.        

 

Να σημειωθεί ότι η νέα Γενική Πρόξενος συνομίλησε επί μακρόν με τους όλους τους εκπροσώπους των Σωματείων που παραβρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία, ενώ θέλησε να έχει μία πρώτη γνωριμία και με τους ίδιος τους παροίκους, ζητώντας να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους, τονίζοντας ότι η πόρτα του γραφείου της είναι ανοιχτή σε όλους ότι είναι στο πλευρό της παροικίας.

 

Τέλος, όλοι επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν από τον Έφορο κ. Καζαμία στο Προσκοπικό Μουσείο «Στέλλας Κυριάζη» που εγκαινιάστηκε το 2014.

 

 

 

komini afixi 02

 

 

 

komini afixi 03

 

 

 

komini afixi 04

 

 

 

komini afixi 05

 

 

 

komini afixi 06

 

 

 

komini afixi 07

 

 

 

komini afixi 08

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης