Θερμή υποδοχή στην Αίγυπτο για τον Γενικό Διευθυντή Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Μαρίνο Στρατόπουλο


 

 

Το ενδιαφέρον του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για την παρουσία του στην Αίγυπτο -μέσω του Δίκτυου των 17 καταστημάτων που διαθέτει στη χώρα – επισφράγισε με την επίσκεψή του στο Κάιρο στις 22 και 23 Μαρτίου, ο Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού του μεγάλου ελληνικού τραπεζικού οργανισμού, κ. Μαρίνος Στρατόπουλος.

 

Ο κ. Στρατόπουλος, ο οποίος ταξίδεψε στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα μαζί με το Βοηθό Γενικό Διευθυντή Δραστηριοτήτων Εξωτερικού κ. Κωνσταντίνο Μπράτο, ενημερώθηκαν από τον επικεφαλή του Δικτύου Αιγύπτου (NBG Egypt) κ. Γεώργιο Σώχο, για όλες τις τελευταίες θετικές εξελίξεις, αναφορικά με το πολιτικό και μακροοικονομικό περιβάλλον της Αιγύπτου, αλλά και ως αναφορά τη σημαντικά βελτιούμενη και κερδοφόρα παρουσία της NBG Egypt κατά τα τελευταία έτη. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί ότι παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι με τα όσα άκουσαν και είδαν ιδίοις όμμασι να εξελίσσονται στη χώρα.

 

Το ίδιο βράδυ, τα 3 υψηλόβαθμα στελέχη έγιναν θερμώς δεκτά σε επίσημο δείπνο που δόθηκε προς τιμήν του κ. Στρατόπουλου, και όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των διπλωματικών και παροικιακών αρχών, πρωτοστατούντος του Έλληνα Πρέσβη στο Κάϊρο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, καθώς επίσης και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάϊρο κα. Λαμπρινή Κομίνη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής (ο οποίος τυγχάνει και Διευθύνων Σύμβουλος της χαρτοποϊίας ΦΛΩΡΑ, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις στην Αίγυπτο), ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου, κ. Αντώνης Διαμαντίδης και μία από τις μεγάλες Αιγυπτιώτισσες επιχειρηματίες, η κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, που εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια δραστηριοποιείται στη Ρουμανία, την Ελλάδα και άλλες χώρες στον τομέα των ιατρικών μηχανημάτων.

 

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση, το «βασικό μενού» της συζήτησης περιελάμβανε θέματα όπως τα τελευταία γεωπολιτικά δρώμενα στη Μέση Ανατολή, οι ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενες επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδος-Αιγύπτου, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και οι προκλήσεις στην ελληνική οικονομία, και βεβαίως, η θετική, σημαίνουσα παρουσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Αίγυπτο, η ιστορική πορεία της οποίας ξεπερνάει τα εκατό χρόνια ζωής.

 

Ο Έλληνας Πρέσβης και ο κ. Στρατόπουλος υπερθεμάτισαν τον εξέχοντα ρόλο της Ομογένειας για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στην Εθνική Τράπεζα να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την παρουσία και τις δραστηριότητές της στην αιγυπτιακή τραπεζική αγορά.   

 

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

 

 

 

 

stratopoulos marinos sofianou cairo 02

 

 

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης αναφέρεται στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδος – Αιγύπτου, απευθυνόμενος στον Γενικό Δ/ντή Δραστηριοτήτων του Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Μαρίνο Στρατόπουλο, με τον επικεφαλής της Εθνικής στην Αίγυπτο κ. Γιώργο Σώχο να παρακαλουθεί προσεκτικά.

 

 

 

 

 

 

 

 


20150323_201916

 

 

Ο κ. Στρατόπουλος με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και την αιγυπτιώτισσα επιχειρηματία κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20150323_200136

 

 

Η Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας κα Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Ιωάννη Διαμαντίδη. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20150323_200409

 

 

Η κα Σοφιανού με τον κ. Στρατόπουλο και τον αναπληρωτή του κ. Κωνσταντίνο Μπράτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stratopoulos marinos sofianou cairo 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης