Τί έγραψε ο αιγυπτιακός τύπος για τη συλλυπητήρια επιστολή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας προς τον Κόπτη Πατριάρχη, για το φρικτό θάνατο των 21 αιγυπτίων στη Λιβύη


Αρκετά ήταν τα αιγυπτιακά μέσα που αναμετέδωσαν την είδηση της συλλυπητήριας επιστολής που απέστειλε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ προς τον Κόπτη Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄, για το φρικτό θάνατο των 21 αιγυπτίων στη Λιβύη από τζιχαντιστές.

 

Συγκεκριμένα, μεταξύ αυτών, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Al-Youm Al-Sabe, η οποία ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια σε επισκεψιμότητα, ανήρτησε δημοσίευμα στις 18 Φεβρουαρίου, με τίτλο: «Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στον Πάπα Tawadros, για τη δολοφονία των Αιγυπτίων στη Λιβύη», το οποίο αναφέρεται στη συλλυπητήρια επιστολή που απηύθυνε η ΑΘΜ, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ προς τον Πάπα της Κοπτικής Εκκλησίας, κ. Tawadros, για τον φρικτό θάνατο των 21 Αιγυπτίων Κοπτών στη Λιβύη.

 

 Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται το περιεχόμενο της επιστολής, διά της οποίας ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά και την  συμπαράστασή του στον Πάπα Tawadros, στην Κοπτική ιεραρχία και σε όλο το πλήρωμα της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο.

 

Προβάλουν επίσης, την επισήμανση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία αποκηρύσσει τέτοιου είδους αποτρόπαιες τρομοκρατικές πράξεις, ως αδιέξοδη έκφραση ηθικής συναυτουργίας της ιδεολογίας με την βία,  ευχόμενος να αναπαύσει ο Πολυεύσπλαχνος Κύριος τις ψυχές των μαρτύρων.

 

Σχετικά δημοσιεύματα ανήρτησαν και άλλες ιστοσελίδες, όπως του ημικρατικού Αιγυπτιακού Πρακτορείου Ειδήσεων ΜΕΝΑ, καθώς και οι:

www.youm7.com,

www.shorouknews.com

www.n66m.net/egypt

www.el-balad.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης