Τηλεφωνική επικοινωνία Σίσι–Αναστασιάδη, όπου συζήτησαν Κυπριακό, ευρωαιγυπτιακές σχέσεις, Ενέργεια και περιφερειακές εξελίξεις


 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, είχε στις 8 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

 

Κατά τη συνομιλία τους, οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις και συμφωνήθηκε η ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων.

 

 

 

Παράλληλα, επίσης εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις σχετικές με το θέμα διεργασίες σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

 

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη στάση αρχών της Αιγύπτου ως μη Μονίμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ έγινε και εκτενής αναφορά στις πρόσφατες συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να αναγνωρίζει τον καθοριστικής σημασίας ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

 

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν επίσης θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας και συμφώνησαν όπως συναντηθούν σύντομα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα. 

 

 

 

Πηγή: philenews

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης