Τηλεφωνική επικοινωνία Σίσι–Αναστασιάδη, όπου συζήτησαν Κυπριακό, ευρωαιγυπτιακές σχέσεις, Ενέργεια και περιφερειακές εξελίξεις


 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, είχε στις 8 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

 

Κατά τη συνομιλία τους, οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις και συμφωνήθηκε η ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων.

 

 

 

Παράλληλα, επίσης εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις σχετικές με το θέμα διεργασίες σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

 

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη στάση αρχών της Αιγύπτου ως μη Μονίμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ έγινε και εκτενής αναφορά στις πρόσφατες συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να αναγνωρίζει τον καθοριστικής σημασίας ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

 

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν επίσης θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας και συμφώνησαν όπως συναντηθούν σύντομα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα. 

 

 

 

Πηγή: philenews

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης