ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Την Ι.Μ. Σινά επισκέφθηκε ο Κυβερνήτης Ν. Σινά Χάλιντ Φούντα, ενόψει του 5ου Φόρουμ για τη Ειρήνη, στην Αγ. Αικατερίνη, τον Οκτώβριο

 

 

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά, Στρατηγό Χάλιντ Φούντα, η μοναστική αδελφότητας της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης, μία συνάντηση που έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας για μία μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται φέτος για πέμπτη χρονιά στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης, υπό την αιγίδα του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με σκοπό να μεταφερθεί παντού το μήνυμα της ειρήνης που πρεσβεύουν οι δύο μεγάλες θρησκείες, αλλά και οι λαοί της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

 

 

Θέμα του 5ου Συμποσίου είναι «Ας προσευχηθούμε μαζί», και για αυτήν την κοινή προσπάθεια για την ειρήνη μέσα από τη στήριξη των θρησκειών και του αιγυπτιακού κράτους, συζήτησαν οι μοναχοί της Μονής με τον Κυβερνήτη του Σινά, που διαχρονικά αποτελεί από τους πιο θερμούς υποστηρικτές τόσο του ελληνορθόδοξου μοναστηριού όσο και της ολοένα και μεγαλύτερης σύσφιγξης των σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου.

 

 

Τον Κυβερνήτη του Σινά υποδέχτηκαν ο Δικαίος της Μονής π. Συμεών, ο Σκευοφύλαξ π. Μιχαήλ και ο Οικονόμος π. Εφραίμ.

 

 

Το Συμπόσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Οκτωβρίου, παρουσία πολλών επισήμων, Υπουργών, αλλά και Πρέσβεων από πολλές χώρες.

 

 

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι και η επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί από τους εκατοντάδες επισκέπτες στην Ιερά Μονή Σινά, όπου θα τους υποδεχτεί ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός.

 

 

Μάλιστα, το θέμα της επίσκεψης προσέλκυσε και το ενδιαφέρον του αιγυπτιακού τύπου, που φιλοξένησε δηλώσεις του Συμβούλου της Ιεράς Μονής, Αντώνη Καζαμία, που με αφορμή την επικείμενη αυτή μεγάλη εκδήλωση, μίλησε για τη συνεργασία των λαών των δύο χωρών.

 

 

Κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Σινά, ο Κυβερνήτης Χάλιντ Φούντα συνοδευόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *