Την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου Ν. Μάκραμ τίμησε το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου στην Κυπριακή Πρεσβεία


Την ικανοποίησή της για τις εξαιρετικές σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου, σε όλους τους τομείς, εξέφρασε η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής Ναμπίλα Μάκραμ, σε μία σημαντική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, παρουσία των Πρέσβεων Ελλάδας, Γαλλίας, Αρμενίας, Σερβίας, Πολωνίας, Λιθουανίας και Τσεχίας καθώς και κορυφαίων υπηρεσιακών παραγόντων του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Την Αιγυπτία Υπουργό και τους ομολόγους υποδέχτηκε θερμά ο Κύπριος Πρέσβης κ. Όμηρος Μαυρομάτης, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, με την κα Μάκραμ να λαμβάνει την ευκαιρία από την παρουσία της σε ένα από τα ιστορικότερα παροικιακά σωματεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και να τονίζει τη σημασία της πρωτοβουλίας «ΝΟΣΤΟΣ» των τριών χωρών με την Ελλάδα, ευχαριστώντας για τη συνεισφορά του στο θεσμό αυτό τον Επίτροπο της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους κ. Φώτη Φωτίου.

 

«Η πρωτοβουλία αυτή εξιστορεί ακριβώς την ιστορία των τριών χωρών μας, τον κοινό μας πολιτισμό, την κοινή μας κουλτούρα, κάποτε-κάποτε και κοινές λέξεις», είπε χαρακτηριστικά η κα Φωτίου, εκφράζοντας τη χαρά και την τιμή που νιώθει να απευθύνει λόγο σε μία σημαντική εκδήλωση της Κυπριακής Πρεσβείας, στο συμβολικό χώρο για τους Έλληνες της Αιγύπτου, του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου.

 

Να σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νίκος Κάτσικας, από κοινού με τον Ταμία του σωματείου κ. Άγγελο Αθανασούλη, τίμησαν την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ, για τη μεγάλη αγάπη της στην ελληνική παροικία, προσφέροντάς της ένα δίσκο προς ανάμνηση της επίσκεψής της στο ιστορικό αυτό χώρο για τους Έλληνες του Καΐρου.

 

Από την πλευρά της, η Αιγυπτία Υπουργός μίλησε για το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι Ελληνικές Κοινότητες τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα, και την αλληλεπίδρασή τους με την αιγυπτιακή κοινωνία.

 

«Οι σχέσεις Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας βρίσκονται στο πιο υψηλό τους επίπεδο», τόνισε η κα Μάκραμ, τονίζοντας την επιθυμία των τριών χωρών να επεκτείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

 

Παράλληλα, επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η Αίγυπτος και οι Ελληνικές Κοινότητες στη Χώρα του Νείλου, που διαδραματίζουν ένα ζωτικό ρόλο με τη σημαντική δραστηριότητα που αναπτύσσουν στην Αίγυπτο, συμβάλλοντας με την πλευρά τους στην ανάπτυξη της αιγυπτιακής κοινωνίας.

 

Και ευχήθηκε το ερχόμενο 2021 να είναι καλύτερο από τη φετινή χρονιά, απαλλαγμένοι όσο είναι δυνατόν και γρήγορα από τον κορονοϊό, έτσι ώστε να επιστρέψουμε στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις.

 

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Όμηρος Μαυρομάτης εξήρε το ρόλο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, ως ενός σημαντικού σημείου αναφοράς της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο, τονίζοντας ότι ο ιστορικός αυτός χώρος συμβολίζει την παρουσία των Ελλήνων στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και όπου πολλές επιφανείς προσωπικότητες όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είχαν επισκεφθεί και μιλήσει στο χώρο. Και τόνισε τη μεγάλη συνεργασία της Κύπρου με την Αίγυπτο από κοινού με την Ελλάδα, ευχαριστώντας για την παρουσία τους τον Σύμβουλο του Αιγυπτίου ΥΠΕΞ για προξενικά θέματα καθώς και τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πρωτοκόλλου του ίδιου Υπουργείου. Μάλιστα, ευχαρίστησε όλους τους ομολόγους του στο Κάιρο για την εποικοδομητική συνεργασία, κατά τον ένα χρόνο που ηγείται της διπλωματικής κυπριακής αντιπροσωπείας στην Αίγυπτο.  

 

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης ο Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων της Κυπριακής Πρεσβείας κ. Γωγάκης, ο Ακόλουθος Άμυνας Αντισυνταγματάρχης κ. Κώστας Φωτίου, ο Ακόλουθος για τις προξενικές υποθέσεις Αριστόδημος Ασιώτης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Παντελής Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας και άλλοι επίσημοι.    

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης