Μιχάλης Σολομωνίδης, Πρόεδρος Μικρασιατικού Αλεξάνδρειας: «Ενδιαφέρουσα και τολμηρή η πρόταση του Αλ. Καζαμία για τα παροικιακά σωματεία»


 

 

 

 

«Πολύ ενδιαφέρουσα και τολμηρή πρόταση» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας, Μιχάλης Σολομωνίδης, την πρόταση που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, που υποστήριξε ότι τα παροικιακά σωματεία (από κάθε διασπορά) στην Αίγυπτο θα έπρεπε να περάσουν στον έλεγχο του Υπουργείου Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

 

Μάλιστα, ο κ. Σολομωνίδης προσέθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι (ΣΣ. η εφαρμογή μίας τέτοιας πρότασης) θα απαλλάξει οριστικά τα Αιγυπτιώτικα Σωματεία, από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες επαναγνώρισης, που επιβάλλει κάθε αλλαγή της Νομοθεσίας του Αιγυπτιακού Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και νυν Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

 

 

Και ο Πρόεδρος του Μικρασιατικού Αλεξανδρείας κ. Μιχάλης Σολομωνίδης καταλήγει, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρο Καζαμία:

 

 

«Συγχαρητήρια στον προτείνοντα, και νομίζω ότι τέτοιου είδους προτάσεις θα πρέπει να προωθούνται δεόντως κι από τις Ελληνικές Πολιτείες (Ελλαδική και Κυπριακή), ώστε να θεμελιώνονται κατάλληλα, να τεκμηριώνονται και να τελεσφορούν μια ώρα νωρίτερα για να καρποφορούν έγκαιρα».

 

 

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πολύς λόγος για το νόμο που αναμένεται στο μέλλον να έρθει σε ισχύ για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στην Αίγυπτο, για τον οποίο νόμο ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι τάχθηκε υπέρ κάποιων βελτιώσεων των άρθρων του.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης