Την Αιγυπτιώτισσα Αικατερίνη Σοφιανού θα τιμήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, για την προσφορά της στη Σχολή Βυζαντινής μουσικής


 

 

 

 

Η ίδια δεν κρύβει την τεράστια αγάπη της για την Βυζαντινή Μουσική.

 

 

 

Η Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σοφιανού, συχνά πυκνά αναφέρεται στο πόσο την αναπαύουν τα εκκλησιαστικά ακούσματα της γνήσιας παραδοσιακής εκκλησιαστικής μουσικής, τα οποία μάλιστα τα ακούει καθημερινά από τους ελληνικούς εκκλησιαστικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ή την κρατική τηλεόραση, όταν αναμεταδίδουν τις ιερές ακολουθίες.

 

 

 

Αυτή η αγάπη της είναι που την έφερε πιο κοντά και στην προσπάθεια της Σχολής Εκκλησιαστικής και Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, βάζοντας και ένα μικρό πετραδάκι στην ανάδειξη της εκκλησιαστικής μας παράδοσης.

 

 

 

Έτσι, πριν από αρκετούς μήνες, προσέφερε από το περίσσευμα της καρδιάς της ένα ποσό για τη δημιουργία ενός ψηφιακού δίσκου (ενός CD), που να περιλαμβάνει αποκλειστικά υμνωδίες με τους Αγίους των Αθηνών.

 

 

 

Επρόκειτο για μία ιδέα του Καλλιτεχνικού Δ/ντή της εν λόγω Σχολής, του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ειρηναίου Νάκου, με τους 600 και πλέον σπουδαστές στην Αθήνα (που διαθέτει εδώ και 4 χρόνια παράρτημα και στο Κάιρο, υπό την επίβλεψη – διεύθυνση του εκπροσώπου της αθηναϊκής σχολής στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Νικολάου Κάτσικα).

 

 

 

Στο άκουσμα της πρωτότυπης αυτής ιδέας, η Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας κα Σοφιανού, που πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό της Εκκλησίας, ως και Μεγάλη Αρχόντισα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εξέφρασε την υλική της συμπαράσταση, που ξεκινάει όμως μέσα από την ψυχή της.

 

 

 

Το τελικό αυτό αποτέλεσμα της ιδέας αυτής αναμένεται να παρουσιαστεί με τον πιο επίσημο τρόπο την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Αθηνών, και μάλιστα παρουσία του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, από το βυζαντινό χορό της Σχολής, υπό τη διεύθυνση του μεγάλου δασκάλου Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

 

 

 

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση που θα ακολουθήσει του κατανυκτικού εσπερινού στο μητροπολιτικό ναό, περίπου στις 7.30 το απόγευμα, θα έχει σαν τίτλο «Διανύοντας ένα βυζαντινό μουσικό μονοπάτι των εν Αθήναις Αγίων», και στο οποίο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής της Σχολής π. Ειρηναίος Νάκος.

 

 

 

Πρόκειται για μία εκδήλωση που φέρει την υπογραφή του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 

 

Κατά την εκδήλωση αυτή, αναμένεται να τιμηθεί για την προσφορά της, αλλά πάνω από όλα για την αγάπη της για την εκκλησιαστική μουσική μας παράδοση η Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας κα Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη.

 

 

 

Εμείς, δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε καταρχήν τη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και την κα Σοφιανού, γιατί αποδεικνύει άλλη μία φορά ότι δεν έχουν εκλείψει οι πραγματικοί Ευεργέτες, που με τις πράξεις τους βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία, κοντά στην εκκλησιαστική μουσική και κοντά σε ό,τι έχει σχέση με την Ορθοδοξία και την Ελλάδα.

 

 

 

Τα πιο θερμά συγχαρητήρια και από το ΠΥΡΑΜΙΣ.      

 

 

 

 

 

      

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης