H λατρευτή μητέρα του Πατριάρχου Θεοδώρου, μία μεγάλη Αρχόντισσα, ένας αληθινός άνθρωπος του Θεού, που υπήρξε μάνα όλων μας


 

 

 

 

Πέρασαν ήδη σαράντα και πλέον ημέρες από τότε που μετέβη στην ουράνια βασιλεία του Θεού, μία γυναίκα που σημάδεψε τη ζωή πολλών από μάς, αλλά κυρίως έδωσε το πνεύμα αγάπης στον αγαπημένο της υιό, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο.            

 

 

 

 

Για τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας, ήταν η κατά σάρκα λατρευτή μητέρα Του.

 

 

 

 

Για όλους εμάς – όσοι τη γνωρίσαμε – μάς έφερε στο νου τη δική μας μητέρα. Μία γνήσια Ελληνίδα, μία Κρητικιά, που έδωσε τα πάντα για τα παιδιά της…

 

 

 

 

Για αυτό και ο Θεός στάθηκε στο πλάι της μέχρι και την τελευταία στιγμή της…

 

 

 

 

Πλήρης ημερών, αλλά και πλήρους πνευματικής διαύγειας και οξυδέρκειας, μέχρι τα βαθειά γεράματα, θυμόταν τα πάντα, μιλούσε στους πάντες, έδινε συμβουλές και ήταν μία πραγματική μάνα για όλους…

 

 

 

 

Ήταν μία χαρακτηριστική περίπτωση μίας μεγάλης Κυρίας, που δε θέλησε ποτέ να κουράσει τους ανθρώπους που βρίσκονταν δίπλα της…

 

 

 

Παρά το ότι τα τελευταία χρόνια είχε ένα μικρό πρόβλημα με τα πόδια της, δε σταμάτησε ποτέ, μέχρι σχεδόν και την τελευταία στιγμή, να μετακινείται μόνη της, με τη βοήθεια ενός μικρού μπαστουνιού, μέσα στο σπίτι, δείχνοντας τη μεγάλη της δύναμη, δύναμη ψυχής και σώματος, από μία πραγματικά άξια μάνα…

 

 

 

Μία μεγάλη Αρχόντισσα…

 

 

 

Μακάρι όλες οι μανάδες του κόσμου να ήταν σα την κυρά Κλεοπάτρα…

 

 

 

 

Είμαστε σίγουροι ότι από κει ψηλά που τώρα βρίσκεται, στέλνει την ευχή της στον υιό της και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β”.

 

 

 

 

Και με το ευχαριστήριο του Μακαριωτάτου προς όλη την παροικία που προσέτρεξε στο βαρύ πένθος του, θα ζητούσαμε και όλοι εμείς να έχουμε πάντοτε την ευχή της…

 

 

 

 

 

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Α.Θ.Μ.

ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

Στο ευχαριστήριο μήνυμά του προς όλη την παροικία, για τις εκδηλώσεις συμπαράστασης που τού έδειξε όλος ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος τονίζει:

 

 

 

 

«Επιθυμώ, μέσα από την καρδιά μου, να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου σε όλον τον κόσμο, που με τόση αγάπη συμπαραστάθηκε στο προσωπικό μας πένθος, για την απώλεια της αγαπημένης μητέρας μας, μακαριστής Κλεοπάτρας, τόσο προς εμένα προσωπικά, όσο προς την αδελφή μου και συνολικά στην οικογένειά μου.

 

 

 

 

Με το άγγελμα της εκδημίας της, οι Διπλωματικές και Προξενικές μας Αρχές, οι Ελληνόφωνες και Αραβόφωνες Κοινότητές μας, ο Ιερός Κλήρος, τα Σωματεία, τα Σχολεία μας και ο πιστός λαός του Θεού, μάς κατέκλυσαν με τα μηνύματα της αγάπης τους και βρέθηκαν κοντά μας. Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου!

 

 

 

 

Η αείμνηστη μητέρα μου, αγάπησε πολύ την Αλεξάνδρεια και πάντοτε ομιλούσε για τις εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού εκ μέρους σας στο πρόσωπό της, καθ’ όλο το διάστημα της εδώ παρουσίας της.

 

 

 

 

Η ευχή της, πλέον από τους Ουρανούς, να είναι πάντοτε κοντά σε όλους μας, διότι υπήρξε αληθινός άνθρωπος του Θεού.

 

 

 

 

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Θεόδωρος Β΄»

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ 40ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ”

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών από την Αλεξάνδρεια, το Κάιρο και πολλές περιοχές της Αιγύπτου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14η Μαΐου, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Ηγιασμένου, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Κλεοπάτρας Χορευτάκη, μητέρας της ΑΘΜ, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

 

 

 

 

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης εχοροστάτησε από του παραθρονίου. Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μέμφιδος κ.Νικόδημος και Πηλουσίου κ.Νήφων, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.Θεόδωρος και άπαντες οι κληρικοί της Επιτροπείας Αλεξανδρείας και Καΐρου.

 

 

 

 

Στο Ιερό Μνημόσυνο, εκτός των λειτουργούντων Αρχιερέων, έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ερμουπόλεως κ.Νικόλαος και Κυρηνείας κ.Χρυσόστομος, από την Εκκλησία της Κύπρου.

 

 

 

 

Παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμανουήλ Κακαβελάκης, οι Πρόεδροι των Ελληνικών και Αραβοφώνων Κοινοτήτων της Αλεξάνδρειας, του Καΐρου και του Πηλουσίου, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων των πόλεων και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ.Νάρκισσος, ο οποίος αναφέρθηκε δι’ ολίγον στο πρόσωπο της μακαριστής Κλεοπάτρας Χορευτάκη και μεταξύ άλλων είπε:

 

 

 

 

«…Η αείμνηστος μητέρα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας και μητέρα όλων μας, υπήρξε υπόδειγμα μητέρας, αφοσιωμένης στην αποστολή της, Αρχόντισσα και ευγενής εις το έπακρον, προσηνής, φιλελεήμων, ταπεινή και αφοσιωμένη στην οικογένειά της την οποία, με τις δυσκολίες της πρόωρης χηρείας που αντιμετώπισε, υπηρέτησε υποδειγματικά με ήθος, ως υπόδειγμα μητέρας, έως και την ημέρα της αναχώρησής της για την Ουράνια Βασιλεία του Θεού…».

 

 

 

 

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της εκλιπούσης τονίζοντας πως αναλώθηκε στην αγάπη του Θεού, στην θυσιαστική αγάπη της οικογενείας της γι’ αυτό και ο και ο Θεός την αξίωσε να αντικρύσει και να καμαρώσει ως Πατριάρχη στον Θρόνο του Αγίου Μάρκου, τον υιό της.

 

 

 

 

Μετά το Ιερό Μνημόσυνο παρατέθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής, ενώ στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Πατριάρχης παρέθεσε γεύμα προς άπαντες τους παρευρισκόμενους Κληρικούς και λαϊκούς, στην Ελληνική Ένωση, εις μνήμην της μακαριστής μητέρας του.

 

 

 

 

 

 

Της αειμνήστου μητρός Κλεοπάτρας Χορευτάκη, αιωνία η μνήμη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης