Το συγκινητικό δώρο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου στην Μεγάλη Αρχόντισσα, Αιγυπτιώτισσα Αικατερίνη Σοφιανού (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

Δύο ήταν τα πρόσωπα που κυριολεκτικά έλαμπαν στη γεμάτη μυσταγωγία εκδήλωση του Μητροπολιτικού ναού των Αθηνών, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25 Φεβρουαρίου το βράδυ.

 

 

 

Από τη μία πλευρά, η Μεγάλη Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη να δέχεται τα συγχαρητήρια όλων όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για τη συμβολή της και την οικονομική στήριξή της στη δημιουργία ενός ψηφιακού δίσκου (cd) με τους ύμνους των εν Αθήναις Αγίων, ερμηνευμένους από τη μεγάλη χορωδίας του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 

 

Και από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ένας βαθιά πνευματικός άνθρωπος, να θαυμάζει και να δίνει την ευχή του στη νεολαία της ελλαδικής εκκλησίας που συνέθετε την εκπληκτική χορωδία, που πραγματικά συγκίνησε τον κόσμο που τους παρακολουθούσε.

 

 

 

Πριν συνεχίσουμε το αναλυτικό ρεπορτάζ, δείτε το χαρακτηριστικό 10λεπτο βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανάμεσά τους, και σημαντικοί Αιγυπτιώτες: ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας Δρ Σπυρίδων Καμαλάκης, ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Στέφανος Αργυρίου, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νίκος Κάτσικας και άλλοι επίσημοι.        

 

 

 

Το τιμητικό παρών έδωσαν επίσης ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Ζαΐμης, ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, η επιχειρηματίας κα Μαρία Μπόβαλη και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

Ενώ την όλη εκδήλωση, ευλόγησαν με την παρουσία τους, συνοδεύοντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Νάκο, τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών π. Θωμά Συνοδινό και τους ιερείς του ναού.

 

 

 

Έψαλλε ο Βυζαντινός Χορός του Iδρύματος υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

 

 

 

Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση του Ψηφιακού δίσκου «Μεταξύ Αθηνών και εσχάτων», παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

 

 

 

Ο ψηφιακός δίσκος, ο οποίος περιλαμβάνει αποκλειστικά υμνωδίες με τους Αγίους των Αθηνών, επρόκειτο για μία ιδέα του Γενικού Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ειρηναίου Νάκου, η οποία υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Αιγυπτιώτισσας επιχειρηματία Αικατερίνης Μπελεφάντη – Σοφιανού και εκδόθηκε από το Ραδιοφωνικό  σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5.

 

 

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος ξεκινώντας την παρουσίαση καλοσώρισε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Θεοφιλέστο Επίσκοπο θεσπιών κ. Συμεών, την κα Αικατερίνης Μπελεφάντη – Σοφιανού, τους εκ Καϊρου και μη παρεβρισκόμενους.

 

 

 

Στη συνέχεια συνεχάρη τον Καθηγητή της Σχολής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Κ. Κωνσταντίνο Αγγελίδη για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα.

 

 

 

Μετά από μια σύντομη αναφορά στο ρόλο της Βυζαντινής μουσικής στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, και  το σύντομο χαιρετισμό του διευθυντού του ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Κατσιάρα, ακουλούθησε η απόδοση ύμνων του ψηφιακού δίσκου από τον Βυζαντινό Χορό του Ιδρύματος υπό τη Διεθυνση του Καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

 

 

 

Μετά το πέρας της παρουσίασης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνυμος συνεχάρη όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της εξαιρετικής δισκογραφικής δουλειάς και τίμησε την Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματία για την προσφορά της, αλλά πάνω από όλα για την αγάπη της για την εκκλησιαστική μουσική μας παράδοση, προσφέροντάς της το χρυσό ευαγγέλιο των Αθηνών, ένα κειμήλιο που θεσμοθέτησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με αφορμή τα 1025 χρόνια ιστορίας της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά Βοιωτίας.

 

 

 

Με τη σειρά της η κα Σοφιανού χάρισε στον Μακαριώτατο μια τιμητική πλακέτα.

 

 

 

Αναμνηστικό δώρο προσέφερε μετά το πέρας της εκδήλωσης στην κα Σοφιανού και ο Σύλλογος των Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής.

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης